Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Teakhouten meubelen PolderTEAK
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Flevolamb Flevolamb

Alice Naber KNHS Kampioen Eventing

Dinsdag 10 augustus 2021
Alice Naber KNHS Kampioen Eventing
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Ruiter Alice Naber uit Biddinghuizen is zaterdag met haar paard If Evert kampioen Eventing geworden van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Dat deed ze in de zwaarste klasse tijdens de internationale wedstrijd in het recreatiegebied Geestmerambacht in Noord-Holland.

Alice Naber reed een sterke wedstrijd in de klasse Z met de negenjarige If Evert. De ervaren amazone uit Biddinghuizen legde in de dressuur een goede basis en begon met een vierde plaats. Vervolgens bleef Naber foutloos in het springparcours en klom daarmee naar de eerste plek. Die plek stond ze niet meer af. In de cross maakte de combinatie geen fouten. Ze won de uiteindelijk met een puntentotaal van -34.50.

"Ik had het nog niet verwacht dat ik met If Evert kampioen zou worden", vertelt Alice Naber. "Het was voor het eerst dat hij een Z cross liep. Hij heeft het afgelopen jaar wat fysieke problemen gehad en is daardoor op dit niveau niet echt ervaren. Maar hij pakte het super aan. Het was een pittige maar faire cross, een kampioenschapscross."

De eventingsport zit Naber in het bloed. Met Peter Parker was ze lid van het Nederlandse team op de Olympische Spelen in Rio. Ook haar dochters rijden succesvol in de eventingsport. Zo werd Leida vierde in het Z kampioenschap met T-Bone EH Z.

Amazone Ingrid Schenk uit Zeewolde won de middenklasse met haar paard Davos 77.

Bron: Omroep Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Drafsport
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 6.9 °C
  • 0.0 mm
  • 7.9 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top