Flevolamb Flevolamb
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Hangjeugd bij schoolplein is in beeld

Donderdag 12 augustus 2021
Hangjeugd bij schoolplein is in beeld
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Een deel van de jeugd die vernielingen pleegt in Biddinghuizen is in beeld, en na een incident wijst de politie ook hun ouders op hun verantwoordelijkheid. Dat schrijft de gemeente Dronten in antwoord op schriftelijke vragen van de VVD.

Op het gezamenlijke schoolplein van de basisscholen in Biddinghuizen hangen buiten schooltijd vaak jongeren rond. Ze laten troep achter, plegen vernielingen, stichten brandjes en bekladden de muren van de school. Volgens één van de schooldirecteuren speelt dit probleem al jaren, maar is het sinds de uitbraak van corona erger geworden.


Integrale aanpak
De gemeente laat in antwoord op de politieke vragen weten dat, buiten het aanspreken van de jongeren en hun ouders, wordt gewerkt aan een integrale aanpak van de problemen. Daarbij zijn ook de scholen, de politie, het jeugdwerk, Dorpsbelangen en de omwonenden betrokken. Over een maatregel als cameratoezicht zegt de gemeente dat het 'verder moet worden uitgewerkt'. Volgens de gemeente wordt er geen aangifte gedaan na een vernieling, wat het voor de politie onmogelijk maakt om in actie te komen.


Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top