Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Zomer in Flevoland: minder bezoekers in De Alk

Woensdag 25 augustus 2021
Zomer in Flevoland: minder bezoekers in De Alk
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De zomervakantie voor de regio noord zit er weer op. Hoe is die in Flevoland verlopen? Was het 1 groot vakantieparadijs of viel het tegen? Het beeld blijkt wisselend te zijn. Door het regenachtige weer kregen de buitenzwembaden minder bezoekers, maar op Urk zag het plaatje er anders uit. Daar viel deze zomer het terras van het strandpaviljoen in de smaak.

Volgens uitbater Ronnie Hoefnagel komen gasten bij mooi, maar ook minder mooi weer langs voor het uitzicht over het IJsselmeer. De horecagelegenheid heeft windschermen, parasols en heaters op het terras staan. Daarom heeft Hoefnagel geen klagen over het zomerweer. "Het gaat wel door hoor, ondanks dat de zomer kwakkelig is." Het publiek van de horecagelegenheid is breed. "De helft is Urkers en de helft is toerisme. En de ouderen komen hier ook veel. Dat is een publiek dat je mist in de horeca en als de ouderen hier komen, dan denk ik: het is goed."

Gasten genieten van het IJsselmeer
De gasten van het strandpaviljoen zijn enthousiast over de horecagelegenheid. "Dit is gewoon een hele romantische plek", vindt een Urkse. Een Emmeloorder ontdekte het terras vanaf de vuurtoren. "Even loeren, kopje koffie, kroketje zometeen en dan misschien nog even Urk in." Zijn zoon is enthousiast over het IJsselmeer voor de deur. "Het is aan het water en aan het strand. Wel mooi uitzicht ook. Ik zie Lelystad daar."

Baantjeszwemmers domineren in buitenzwembad
In buitenzwembad De Alk in Biddinghuizen trekken de vaste zwemmers hun baantjes. Zij kwamen afgelopen zomer ook met regenachtig weer langs. "Tijdens coronatijd was dit de enige mogelijkheid om te zwemmen", verklaart één van de zwemmers die in het voorjaar een abonnement nam. "En als we dan uitzoeken of we naar Swifterbant of hier naartoe gaan, dan gaan we liefst hierheen. Een mooie tijd na het werk en het is meestal lekker rustig", zegt een ander.

50% minder
Volgens Wido Ekkel van De Alk kwamen vanwege het slechte weer vijftig procent minder bezoekers naar het buitenzwembad. "Waar je eigenlijk normaal gesproken vanuit kon gaan dat het druk is, is dat dit jaar heel anders geweest." De locatiecoördinator hoopt voor volgend jaar op een betere zomer. Hij kijkt ook met een schuin oog vooruit op een toekomstige renovatie of zelfs vervanging van het bad. "Dan zal dat wel aanspreken en wel meer aanspreken dan dat het nu doet."

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Weer
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Zwembad De Alk
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top