Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Gicom zelfvoorzienend in energie

Donderdag 9 september 2021
Gicom zelfvoorzienend in energie
Foto: Gicom

BIDDINGHUIZEN - Met de plaatsing van een zonne-installatie is Gicom sinds deze zomer volledig zelfvoorzienend op het gebied van energie. Met in totaal 2.000 zonnepanelen kan worden voldaan aan de eigen energiebehoefte. De meeste energie gaat naar het machinepark van Gicom met als resultaat dat voortaan alle producten worden geproduceerd op basis van duurzame energie waarbij geen CO2 vrijkomt. Een bijdrage aan een schoner milieu en een verkleining van de ecologische footprint.

De transitie naar duurzame energie
In 2019 is Gicom gestart met het eerste deel van de zonne-installatie. Er werden toen 800 panelen geplaatst en dat was de start naar het opwekken van energie voor eigen gebruik. Een duurzame stap, maar de zonne-installatie was nog niet toereikend om zelfvoorzienend te worden. Daarom zijn er deze zomer nog eens 1.200 panelen geplaatst op de productielocatie in Biddinghuizen. Met nu in totaal 2.000 panelen is Gicom volledig zelfvoorzienend geworden op het gebied van energie. Niet alleen zorgt deze investering voor een besparing op de energiekosten, maar de zonne-installatie draagt ook bij aan een kleinere footprint.

Gicom Metaalbewerking voorziet in eigen energiebehoefte
Met de plaatsing van de zonne-installatie voorziet Gicom in haar eigen energiebehoefte. Dit betekent dat het machinepark van de divisie Metaalbewerking bijna alle verkregen elektriciteit consumeert. Een stap naar duurzame productie en een ontwikkeling waar het bedrijf trots op is.

Zonne-installatie in eigen beheer ontwikkeld
De zonne-installatie is in eigen beheer ontwikkeld en geplaatst. De verschillende afdelingen van Gicom hebben eerst gewerkt aan de berekeningen voor de benodigde aanpassingen aan de bestaande elektrische installatie. Vervolgens zijn afgelopen voorjaar de technische voorbereidingen getroffen op het dak en nadat de zonnepanelen zijn binnengekomen hebben eigen monteurs afgelopen juli de zonnepanelen geïnstalleerd.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.8 °C
  • 0.0 mm
  • 15.9 °C
Weerstatistieken ->
Routes Avond4Daagse 2023
Routes Avond4Daagse 2023 Routes Avond4Daagse 2023
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top