Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Gemiddelde prijs koopwoning sinds 2015 met 75 procent gestegen

Vrijdag 10 september 2021
Gemiddelde prijs koopwoning sinds 2015 met 75 procent gestegen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - In ruim vijf jaar tijd is een koopwoning in Flevoland gemiddeld 75 procent duurder geworden. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In het vorige kwartaal werd een woning in deze provincie voor gemiddeld 331.000 euro verkocht.

Flevoland hoort met deze stijging bij de koplopers van Nederland. Ook in de regio's Haarlem en IJmond werden flinke stijgingen genoteerd. De regio Zaanstreek is echter de koploper van Nederland; daar is een woning gemiddeld 80 procent duurder dan in 2015.

Landelijk gemiddelde
Een Nederlandse koopwoning werd in de maanden april, mei en juni van dit jaar voor gemiddeld bijna 366 duizend euro verkocht. Dat is een toename van bijna 60 procent: in 2015 lag dat bedrag op zo'n 230.000 euro.

Buiten de Randstad stegen de prijzen over het algemeen minder hard. In Zeeuws-Vlaanderen is de stijging relatief gezien het meest beperkt gebleven. Ook in Noord- en Midden-Limburg en in de rest van Zeeland bleef de stijging van de gemiddelde verkoopprijs onder de 50 procent.

Flevoland 17%
Ten opzichte van een jaar geleden is de gemiddelde prijs van een koopwoning in Flevoland met zeventien procent gestegen. Daarmee lijkt van een afvlakking geen sprake.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top