Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Oud BAS judoka Sacha Buwalda terug op de mat

Maandag 13 september 2021
Oud BAS judoka Sacha Buwalda terug op de mat
Afbeelding ter illustratie
Foto: Pexels / Kampus production - rechtenvrije afbeelding

BIDDINGHUIZEN - De Biddinghuizense Sacha Buwalda staat na twee jaar afwezigheid weer op de judomat. De judoka plaatste zich via een overwinning op het Nederlands Kwalificatie Toernooi (NKT) bovendien voor het NK.

In juni 2019 werd Buwalda voor de tweede keer geopereerd aan haar knie, de voorste kruisband. "Helaas weet ik uit ervaring dat een revalidatie veel geduld en doorzettingsvermogen vraagt", vertelt Buwalda, "en de sport waarvan je het meest houdt tijdelijk op pauze moet zetten. Naast de revalidatie was er ook nog een andere factor die mijn trainingstraject enorm beïnvloedde: corona".

Meer mogelijk
Beetje bij beetje werden de coronamaatregelen versoepeld en dit maakte het mogelijk dat Buwalda na lang revalideren en wachten weer de mat op kon om een trainingsstage bij te wonen in Zwitserland (1 t/m 7 augustus). "Ik heb hier onder meer ervaring opgedaan en tegelijkertijd gekeken hoe goed mijn knie uit de revalidatie is gekomen"legt Sacha uit. "Alles voelde goed aan en ik kan terugkijken op een geslaagde trainingsstage".

Kwalificeren voor NK
Na de trainingsstage in Zwitserland stond het Nederlands Kwalificatie Toernooi (NKT) op het programma. Tijdens dit toernooi gaan alleen de acht beste judokaas van elke gewichtsklasse door naar het Nederlands Kampioenschap (NK). Er deden 16 judoka's mee in de categorie waarin Buwalda uitkomt, die tot 57 kg. "Ik voelde me sterk op de mat en won mijn wedstrijden, tot aan de finale overtuigend", vertelt Buwalda. "Door ook de finale – na een vermoeiende Golden Score van bijna 7 minuten – te hebben gewonnen heb ik mij geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap voor senioren op 2 oktober".

Voordat de Biddinghuizense mee gaat doen aan het NK-senioren, staat er eerst nog andere wedstrijd op het programma. Aankomende donderdag gaat ze naar Sarajevo (Bosnië-Herzegovina), om mee te doen aan de Europa Open Senioren.

Meer informatie over Sacha Buwalda en haar verrichtingen, is te vinden op http://www.sachabuwalda.nl.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Sport
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top