Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Voetbalverenigingen schrijven brandbrief aan burgemeester

Zaterdag 18 september 2021
Voetbalverenigingen schrijven brandbrief aan burgemeester
Foto: BAS Voetbal

BIDDINGHUIZEN - Voetbalverenigingen BAS, Swift'64, Reaal en asv Dronten hebben een brief gestuurd aan burgemeester Gebben, waarin ze hun zorgen uiten over de coronamaatregelen die vanaf 25 september ingaan. De verenigingen lopen tegen tal van praktische muren op en willen in gesprek met de burgemeester over het sanctiebeleid. De gemeente is namelijk verantwoordelijk voor de controle en handhaving van de maatregelen. Het niet naleven van de maatregelen zou als uiterste sanctie kunnen hebben dat een vereniging wordt gesloten.

Vanaf 25 september worden sportverenigingen ook, net als de horeca, geacht een coronatoegangsbewijs te controleren voor de bezoekers van de sportkantine. "En precies daar wringt de schoen," zegt Wim Bartelds, voorzitter van Reaal Dronten. "Verenigingen hebben al jaren een vrijwilligerstekort en het voelt wrang en ook wel paradoxaal dat we gestraft kunnen worden voor iets dat praktisch niet in te regelen is. We willen daarover in gesprek."

Hein Grafhorst, voorzitter van BAS Voetbal: "Toen Reaal deze brief initieerde zijn we direct aangehaakt met alle verenigingen, we lopen allemaal tegen dezelfde zaken aan. We willen allemaal hard werken om de gezondheid van onze leden en de samenleving te waarborgen. Vanaf de start van COVID19 hebben we laten zien dat we de maatregelen willen naleven, maar dit is niet haalbaar."

De verenigingen vinden dat de mogelijkheid van sluiting bij het niet naleven van de maatregelen, zich niet verhoudt tot de inzet die al van de vrijwilligers en club worden gevraagd. Dit willen zij bespreekbaar maken bij de burgemeester en hebben gevraagd om een gesprek. Jan Bollemaat, asv Dronten: "Vanuit praktisch oogpunt: het toegangsbewijs zou gecontroleerd moeten worden bij de ingang van de kantine. Op onze sportparken is de ingang van de kantine vaak verbonden met het hoofdgebouw of de kleedkamers, waar een corona toegangsbewijs niet vereist is. Dit betekent dat er op trainingsdagen en speeldagen (aldus, 7 dagen per week) bij het merendeel van de verenigingen veel vrijwilligers nodig zijn om adequate controle te kunnen inrichten. Dat is niet te doen."

Op meerdere plekken in het land zijn zorgen en vragen van amateursportverenigingen, die gaan over de controle, handhaving, maar ook principiële bezwaren komen boven tafel. Zoals vrijwilligers die aan de deur hun eigen clubgenoten moeten gaan controleren of tegenhouden. De meeste sportverenigingen zien dat toch niet zitten.

Anco van der Velde, voorzitter van Swift'64: "We hebben de burgemeester gevraagd om op korte termijn met ons in gesprek te gaan over de dilemma's waar wij als clubs ten gevolge van de maatregelen een oplossing voor moeten vinden. Ook krijgen graag inzicht in de wijze waarop de gemeente zal gaan handhaven en controleren, we willen ons gezamenlijk inzetten maar het moet wel pragmatisch."


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Voetbal
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.6 °C
  • 7.8 mm
  • 16.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top