Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

In gesprek met de Nationale ombudsman

Maandag 20 september 2021
In gesprek met de Nationale ombudsman
Foto: Freek van den Berg - persfoto Nationale Ombudsman

BIDDINGHUIZEN - Van woensdag 22 tot en met vrijdag 24 september zijn Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team op pad in de provincie Flevoland. Zij gaan daar met inwoners, bestuurders en medewerkers van (overheids)instanties in gesprek. Op vrijdag 24 september zijn ze aanwezig in FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen.

Op verschillende pop-up locaties vertellen de Nationale ombudsman en zijn team wat ze voor mensen kunnen betekenen. Bij problemen met de overheid helpen ze hen waar mogelijk meteen op weg.

Reinier van Zutphen: "We komen naar Flevoland om te horen wat er speelt in de provincie en hoe inwoners de dienstverlening van de overheid ervaren. Samen met mijn collega's sta ik klaar om met inwoners in gesprek te gaan."

Provincietour
Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom gaat de Nationale ombudsman twee keer per jaar op pad. Steeds naar een andere provincie. Flevoland is de tiende provincie die de ombudsman bezoekt. Eerder was hij met zijn team in Limburg, Noord-Holland, Utrecht, Drenthe, Noord-Brabant, Overijssel, Zuid-Holland, Groningen en Zeeland. In 2021 bezoekt de ombudsman één provincie. Vanwege de coronamaatregelen kon de provincietour in 2020 niet doorgaan.

Over de Nationale ombudsman
Wie een probleem heeft met een overheidsinstantie en er met die instantie niet uitkomt, kan terecht bij de Nationale ombudsman. Samen met 220 medewerkers helpt hij mensen op weg en vertelt hij de overheid hoe het beter zou kunnen. De Nationale ombudsman behandelt klachten over de overheid en kan een onderzoek instellen. De Nationale ombudsman is onafhankelijk en wordt benoemd door de Tweede Kamer.

Bron: FlevoMeer Bibliotheek


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.9 °C
  • 11.2 mm
  • 17.4 °C
Weerstatistieken ->
Programma Feestweek
Programma Feestweek Programma OpDreef Feestweek
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top