Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Mensen met fysieke beperking verleggen grenzen bij Mud Masters

Maandag 27 september 2021
Mensen met fysieke beperking verleggen grenzen bij Mud Masters
Afbeelding ter illustratie
Foto: Mud Masters

BIDDINGHUIZEN - Veertig deelnemers met een lichamelijke beperking deden zondag voor het eerst mee aan de Mud Masters Obstacle Run in Biddinghuizen. De deelnemers met een prothese, een blade of in een rolstoel legden een afstand van zes kilometer af.

De Obstacle Run voor mensen met een fysieke beperking is een samenwerking tussen de Dennis van der Zeijden Foundation en de organisatie van Mud Masters. De foundation wil mensen met een handicap motiveren om te sporten.

Deelnemer Kees Ravenhorst is geboren met Spina Bifida. Dit is de medische term voor een open rug, een geboren afwijking waarbij de ruggengraat en het ruggenmerg niet goed zijn aangelegd tijdens de zwangerschap. "Dat betekent eigenlijk dat sommige spieren en zenuwen in mijn onderrug en benen het niet zo goed doen", vertelt Kees. "Ik kan wel stukjes lopen, maar niet zo lang."

Ontdekken wat je kan
De deelnemers mochten geholpen worden. Kees werd geholpen door haar vader Jan-Willem Ravenhorst. "Ik help alleen als het echt nodig is, zegt Jan-Willem Ravenhorst. "Ze kan heel veel zelf. Dat is eigenlijk wat we doen vandaag, ontdekken wat je allemaal zelf kan."

In een modderpoel glijden is zo moeilijk niet, eruit komen is andere koek. Toch is de Obstacle Run verantwoord voor mensen met een handicap, zegt Sander van der Zeijden van de organisatie. Van der Zeijden: "Iedereen heeft twee buddy's. Het is veilig en coronaproof. Het gaat als een trein."

Voorbereidingen
Een aantal deelnemers heeft zich voorbereid, anderen niet. "Sommige deelnemers zijn naar het buitengebied geweest om in modderpoelen te baden. Anderen hebben hardgelopen of gezwommen.''

Toch zijn er ook mensen die het moeilijk hebben. Zo heeft één van de deelnemers last van zijn prothese. ''Het is een uitdaging'', vertelt hij. ''Dit is echt een grens die ze verleggen'', vult Van der Zeijden aan.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Mud Masters
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.9 °C
  • 0.0 mm
  • 10.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top