Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

RIVM: weer minder besmettingen en opnames, één sterfgeval door corona

Woensdag 29 september 2021
RIVM: weer minder besmettingen en opnames, één sterfgeval door corona
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Flevoland is de afgelopen week opnieuw gedaald. De afgelopen zeven dagen werden 285 inwoners van de provincie positief getest op corona, tegenover 376 in de week daarvoor. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.

Vijf Flevolanders werden in het ziekenhuis opgenomen vanwege corona, ruim de helft minder dan vorige week. Er is in de afgelopen zeven dagen een Almeerder overleden aan de gevolgen van het virus.

Afname
In de helft van de Flevolandse gemeenten nam het aantal nieuwe besmettingen af. In Almere daalde het aantal coronabesmettingen van 220 naar 137. In Noordoostpolder nam het aantal nieuwe besmettingen af naar tien, tegenover 38 in de week ervoor. In Zeewolde daalde het aantal nieuwe besmettingen van tien naar acht.

Dronten
In Dronten en Lelystad steeg het aantal nieuwe besmettingen. In Dronten gaat het om een minimale stijging: 26 nieuwe besmettingen ten opzichte van 25 in de week daarvoor. Ook op Urk is de absolute stijging niet zo groot. Daar kwamen er zes positieve testuitslagen bij, ten opzichte van vier in de week daarvoor. In Lelystad kregen 98 mensen de GGD-test positief terug. De week daarvoor waren dat er 79.

Door de 285 positieve testen van de afgelopen week zijn er sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus 44.482 Flevolanders officieel besmet geraakt.

Meer testen gedaan, minder besmettingen gevonden
In Flevoland zijn er volgens de meest recente gegevens tussen vorige week maandag en afgelopen zondag gemiddeld 487 mensen per dag getest door de GGD. Het percentage dat hiervan positief is getest, lag die zeven dagen op 7,6 procent. Een week eerder werden er gemiddeld 587 mensen per dag getest, waarvan 8,1 procent besmet was met het coronavirus.

De testen hebben landelijk 11.760 nieuwe besmettingen aan het licht gebracht in de afgelopen zeven dagen, een daling ten opzichte van de 13.347 van de week daarvoor. Van 146.406 GGD-testen die deze week in heel Nederland zijn afgenomen, is de uitkomst bekend. Van die testen was 7,5 procent positief. De voorgaande week was dit acht procent.

Vijf ziekenhuisopnames in een week
De afgelopen week zijn er volgens stichting NICE vijf Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen vanwege corona. Het gaat om drie Almeerders, een Drontenaar en iemand uit Lelystad. De week daarvoor moesten er elf Flevolanders naar het ziekenhuis.

Stichting NICE heeft bijgehouden dat er in de afgelopen week landelijk 213 patiënten op verpleegafdelingen zijn opgenomen. De week daarvoor ging het volgens de bijgewerkte cijfers om 306 coronapatiënten. Daarnaast stroomden er volgens de stichting in heel Nederland 56 patiënten door naar de IC. Dat zijn er volgens de bijgewerkte cijfers twaalf minder dan de week daarvoor.

Eén nieuw sterfgeval in de provincie
De afgelopen week is er een Almeerder overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het Flevolandse dodental sinds het begin van de coronapandemie komt daarmee op ten minste 252. Het absolute aantal sterfgevallen blijft in de provincie het hoogst in Almere met 102, gevolgd door Lelystad met 63, in Noordoostpolder 29, in Dronten 25, op Urk negentien en in Zeewolde veertien.

Landelijk zijn er de afgelopen week 34 mensen aan corona overleden. In de week daarvoor waren dat er 45. Het RIVM meldt dat de sterftecijfers achter kunnen lopen. Bovendien zou het aantal sterfgetallen hoger kunnen liggen. Er is namelijk geen plicht om coronasterfgevallen door te geven aan het RIVM.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.2 °C
  • 0.2 mm
  • 7.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top