Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Bijna 1.000 wielrenners bij NCK op FlevOnice

Zondag 3 oktober 2021
Bijna 1.000 wielrenners bij NCK op FlevOnice
ter illustratie
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Bijna 1.000 deelnemers zijn zaterdag vanaf de voormalige kunstijsbaan FlevOnice in Biddinghuizen van start gegaan bij de Nederlandse Club Kampioenschappen Wielrennen. Vorig jaar ging het evenement vanwege corona niet door. Door de versoepelingen stond de organisatie deze keer niets in de weg.

Het evenement werd in voorgaande jaren vanuit Dronten gehouden. Deze keer is er gekozen voor een nieuwe locatie met een nieuw parcours. Robert van Plateringen van de organisatie: "De gezelligheid van het centrum van Dronten missen we hier wel een beetje, maar we hebben hier bij FlevOnice wel de ruimte! We zijn ook blij met de aanloop van het publiek dat ook weer aanwezig mocht zijn."

Wielerfanaten vanuit het hele land gingen in verschillende leeftijdscategorieën kort achter elkaar van start voor een tijdrit. Een van de Flevolandse deelnemers was Friso van Vliet uit Zeewolde. Hij reed met zijn team van Wielervereniging Eemland uit Amersfoort een tijdrit over 14 kilometer. "Het ging wel goed. Het was een parcours met in het begin veel bochten, maar daarna door de polder lekker lange stukken", aldus Friso van Vliet. "Het was voor mij bekend terrein, want ik heb in het verleden hier ook wel geschaatst."

FlevOnice viel als startlocatie goed in de smaak bij de organisatie. Maar het is nog lang niet zeker of het evenement hier volgend jaar weer terugkeert. Van Plateringen: "We zijn er nog niet uit. We bekijken ook andere mogelijkheden, want Flevoland is groot. We zitten niet vast aan Dronten, misschien dat er in Lelystad ook een mooie start- en finish locatie te vinden is. Het feit dat de Benelux Tour aan Lelystad is verbonden, speelt ook mee bij onze keus."

Bron: Omroep Flevoland

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top