Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Politiek wil opheldering over coronapas Walibi

Donderdag 7 oktober 2021
Politiek wil opheldering over coronapas Walibi
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De lokale fracties van de SP, VVD en ChristenUnie in Dronten willen van burgemeester en wethouders weten hoe het nou precies zit met de coronapas voor Walibi. Het pretpark liet begin deze week weten overrompeld te zijn door de mededeling dat bezoekers van de Walibi Fright Nights een QR-code moeten laten zien om te bewijzen dat ze hersteld, negatief getest of gevaccineerd zijn. Eerder zou met de gemeente afgesproken zijn dat dat niet hoefde.

De verandering in regelgeving zou komen doordat het pretpark eerst als doorstroomlocatie gezien werd. Daarvoor is geen coronapas nodig. Volgens Walibi zei de gemeente vorige week ineens dat een aantal plekken in het park geen doorstroomlocaties zijn, en dat er daarom wel gecontroleerd moet worden. De drie partijen willen weten waar die verandering vandaan komt.

Komend weekend
Verder maken de partijen zich zorgen dat de wijziging zo kort voor het evenement duidelijk werd. De Fright Nights zijn komend weekend, en het pretpark zegt pas afgelopen vrijdag te horen hebben gekregen dat de bezoekers moeten bewijzen dat ze gevaccineerd of negatief getest zijn. De SP, VVD en ChristenUnie willen weten hoe het college gaat voorkomen dat bij andere grote evenementen ook op korte termijn wijzigingen doorgevoerd moeten worden, bijvoorbeeld bij Mud Masters of Opwekking.

Op vragen van Omroep Flevoland over de wijziging in het beleid antwoordde een woordvoerder van de gemeente dat dit het gevolg is van veranderingen in de landelijke coronamaatregelen.

Donderdagavond vergadert de gemeenteraad. De vragen van de drie lokale fracties zullen dan behandeld worden.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Coronavirus
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Walibi Holland
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.3 °C
  • 0.0 mm
  • 12.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top