Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Afvalstoffenheffing verschillend voor enkel- of meerpersoons

Vrijdag 8 oktober 2021
Afvalstoffenheffing verschillend voor enkel- of meerpersoons
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Met ingang van volgend jaar wijzigt de verdeling van de afvalstoffenheffing naar een tarief voor één- en een tarief voor meerpersoonshuishoudens. Deze wijziging volgt uit het Grondstoffenbeleidsplan dat op 1 juli is vastgesteld en waar inwoners een bijdrage aan hebben geleverd. De heffing zelf stijgt wel: met 7,8%.

Over de verdeling naar vertschillende tarieven verklaart wethouder Ton van Amerongen: "Voor een éénpersoonshuishouden betekent dit dat zij in 2022 door de wijziging een lager tarief betalen (€279,18 in plaats van €327,78) en dat meerpersoonshuishoudens een hoger tarief betalen €348,97 in plaats van €327,78). Met het Grondstoffenbeleidsplan investeren we in duurzaam afvalbeleid en kostenbeheersing op langer termijn".

Heffing stijgt met 7,8%
Om het afval in Dronten kostendekkend te kunnen blijven verwerken is het nodig om de afvalstoffenheffing in 2022 met 7,8%, na inflatiecorrectie, te verhogen. Landelijk stegen de afvalwerkingskosten de afgelopen jaren sterk en die trend zet door. "Door afval goed te scheiden (en daarmee minder restafval aan te bieden), beperken we met elkaar de tarieven nu en op langere termijn", schrijft de Gemeente Dronten. "Bovendien kunnen gescheiden afvalstromen weer opnieuw gebruikt worden". Om inwoners beter te faciliteren bij het scheiden van afval en grondstoffen is afgelopen jaar het Grondstoffenbeleidsplan vastgesteld. De komende jaren zal dit plan worden uitgevoerd met een nadruk op communicatie en dienstverlening.

Veel aanbod van afval
"Doordat we nog steeds veel thuiswerken, bleef het aanbod van afval hoog en daarmee ook de inzamel en verwerkingskosten", vervolgt de Gemeente. "Vanaf volgend jaar verwachten we een geleidelijke afname in het restafval, doordat we minder thuiswerken en doordat we het Grondstoffenbeleidsplan invoeren". In 2022 wordt gestart met het gratis accepteren van de stromen tuinafval, puin en grond op de milieustraat, komt er een uitgebreide voorlichtingscampagne en wordt het scheiden van GFT-afval makkelijker door het aanbieden van keukenvoorzieningen. Bij de invoering van dit meerjarige plan worden ook de leden van de Klankbordgroep betrokken die actief hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het plan.

Redactie BHZNet.nl / Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Afvalinzameling
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.3 °C
  • 0.0 mm
  • 12.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top