Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Opvolging staat al te springen voor amazone Naber

Zondag 10 oktober 2021
Opvolging staat al te springen voor amazone Naber
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Top-amazone Alice Naber uit Biddinghuizen vindt het een hele eer dat ze haar eigen dochters kan klaarstomen voor internationale eventingwedstrijden. "Fantastisch, het is echt een rijkdom", zegt de 50-jarige Naber vanaf haar trainingscentrum aan de Mosselweg bij Biddinghuizen.

Ze had zondagmiddag eigenlijk de finale van Military Boekelo moeten rijden, maar de amazone had dit jaar geen paard wedstrijdfit. Dus heeft ze extra tijd om les te geven aan Leida (16) en Jantien (13). "Ik heb de meiden niet gedwongen om te rijden, dit komt echt bij hun zelf vandaan", aldus de amazone. De kinderen gingen wel als baby al mee naar de grote wedstrijden en de paardensport is ze dus met de paplepel ingegoten.

De dochters van Gert en Alice Naber timmeren aan de weg in de paardensport. Zo werd Leida in augustus in Zweden zesde op het EK voor junioren. "Ik heb ook nog op atletiek gezeten, maar dit is toch wel het leukste eigenlijk", zegt Leida Naber met een grote glimlach op haar gezicht. Ze wil in de toekomst graag een keer samen met haar moeder Military Boekelo rijden.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Drafsport
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top