Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Hondenuitlaatbeleid gemeente aangepast

Woensdag 3 november 2021
Hondenuitlaatbeleid gemeente aangepast
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het hondenuitlaatbeleid in de gemeente is is veranderd en het merendeel van de hondenbezitters en begeleiders is bekend met de nieuwe regels en handelt ook zo. Een klein deel kent de regels mogelijk nog niet. Ook niet nadat zij er door buurtbewoners op zijn geattendeerd.

De gemeente Dronten zet de regels op een rij:

  • Geen honden: Speel- en sportvoorzieningen in woonwijken en direct aanliggende groenstroken zijn "no go-zones' voor honden. Het is dus altijd verboden om hier met een hond aanwezig te zijn.
  • Hondenlosloopgebieden: Robuuste groenstroken, vaak aan de randen van woonwijken, zijn aangewezen als hondenlosloopgebieden. Hier geldt (in principe) geen aanlijn*- en opruimplicht, met uitzondering van de verhardingen (paden en wegdek). Daar moet altijd worden opgeruimd.
  • Aanlijn en opruimplicht. Er zijn gebieden aangewezen waar altijd een aanlijn- en opruimplicht geldt. De hond/honden moeten er altijd aangelijnd zijn en uitwerpselen moeten altijd opgeruimd worden. Er zijn (en worden) in deze gebieden extra afvalbakken geplaatst om het voor de hondenbezitters/-begeleiders makkelijker te maken de poepzakjes sneller en vaker op de juiste manier te kunnen afvoeren. De hondeneigenaar/-begeleider is altijd zelf verantwoordelijk voor het opruimen van de uitwerpselen van diens honden.


Openbare ruimte, delen we met elkaar
De gemeente meldt verder: "De openbare ruimte is een ruimte die we samen gebruiken en met elkaar delen. Voor alle doelgroepen zijn voorzieningen getroffen. Wij vertrouwen erop dat ieder de voorzieningen gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Zo is en blijft wonen en recreëren in onze gemeente voor iedereen plezierig! Wij hebben de openbare ruimte zo ingericht dat, binnen de soms beperkte mogelijkheden, met de belangen van de verschillende gebruikers zo goed mogelijk rekening is gehouden. Wij zijn ons ervan bewust dat dat niet voor iedereen altijd leidt tot een ideale situatie."

De toezichthoudende en handhavende collega's (BOA's) komen niet direct voor één enkele melding opdraven. Mocht u als hondenbezitter/-begeleider door een BOA (geüniformeerd of niet) worden aangesproken en/of beboet, dan heeft de BOA daar kennelijk aanleiding voor gezien en mag dat dus geen verrassing zijn geweest.

Komt u een onduidelijke situatie tegen, dan kunt u dat melden met het meldingsformulier op de website van de gemeente of via de gratis FIXI-app. In beide gevallen kunt u ook foto's meesturen.

Op de website van de gemeente is alle relevante informatie [url=https://www.dronten.nl/direct-regelen/burgerzaken/groen/honden]overzichtelijk bij elkaar gebracht.

* Het is de plicht van de hondeneigenaren/-begeleiders om af te wegen of loslopen wel of niet verantwoord is. Denk hierbij aan losloopgebieden direct op of langs fietspaden en/of wegen. Dan kan het in het belang van ieders veiligheid verstandiger zijn de hond toch aan te lijnen. Opruimplicht blijft in die gevallen achterwege.

De hondeneigenaren/-begeleiders zijn en blijven in de gebieden met opruimplicht verantwoordelijk voor het opruimen van de uitwerpselen van hun hond(en).

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 5.0 °C
  • 3.4 mm
  • 6.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top