Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Dit is een artikel van Houtenkerstboom.com

Tips voor het versieren van je kerstboom

Woensdag 10 november 2021
Tips voor het versieren van je kerstboom
Foto: Pexels.com / rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van Houtenkerstboom.com

Zodra Sinterklaas het land uit is, beginnen veel mensen met de voorbereidingen op kerst. Zo wordt er vaak snel een kerstboom in huis gehaald. Je kunt een echte kerstboom kopen, maar er wordt ook steeds vaker gekozen voor een houten kerstboom. Het gaat hierbij niet perse over een boom van steigerhout, maar het kan ook een Spira of Yelka houten kerstboom van houtenkerstboom.com betreffen. Als je eenmaal een kerstboom in huis hebt gehaald, wil je deze waarschijnlijk zo snel mogelijk versieren. Helaas leidt het optuigen van een kerstboom regelmatig tot frustraties. Om dit te voorkomen, hieronder 6 tips voor het versieren van de kerstboom.

1. Versier de boom in de juiste volgorde
Heb je een prachtige kerstboom gekocht? Dan sta je ongetwijfeld te popelen om deze te versieren. De meeste mensen beginnen vol goede moed met optuigen, maar mogelijk is de lol er al snel af. Als dit bij jou ook het geval is, pak je het mogelijk op de verkeerde manier aan. Veel mensen weten namelijk niet in welke volgorde zij hun kerstboom het beste kunnen versieren. Sommige mensen beginnen bijvoorbeeld met de kerstballen en slingers, terwijl dit niet verstandig is.

Om de kans op frustraties bij het versieren van je kerstboom tot een minimum te beperken, begin je altijd met de verlichting. Waarom? Omdat alle lampjes namelijk aan één snoer zitten. Als er al andere versiering in de boom hangt, moet je het hele snoer hier telkens achterlangs halen. Dit kost je onnodig veel tijd. Bovendien is de kans aanwezig dat je kerstballen of andere versieringen uit de boom stoot. Omdat deze vaak van glas zijn, sneuvelen ze mogelijk als ze op de grond vallen.

Als je de lampjes eenmaal in de boom hebt hangen, ga je verder met de slingers. Met deze versiering kun je de kale plekken in de boom verbloemen. Bij een houten kerstboom hoef je hier niet bang voor te zijn, maar een echte boom heeft regelmatig kale plekken. Ben je tevreden? Begin dan met de kerstballen en ander decoratiemateriaal. Door jouw kerstboom in deze volgorde op te tuigen, ontstaat er eigenlijk altijd een fraai eindresultaat.

2. Werk van boven naar beneden
Het merendeel van de mensen zet als laatste de piek op de kerstboom. Toch kun je hier het beste mee beginnen. Waarom? Omdat het verstandig is om van boven naar beneden te werken bij het optuigen van een kerstboom. Je houdt op deze manier goed het overzicht. Daarnaast is de kans kleiner dat kerstdecoraties sneuvelen als je van boven naar beneden werkt. Hang je eerst kerstballen aan de onderste takken? Dan kan het maar zo dat je deze er per ongeluk uit stoot als je een kerstbal aan één van de bovenste takken wilt hangen. Reden genoeg om jouw kerstboom altijd van boven naar beneden op te tuigen.

3. Kies de beste plek uit voor kerstballen
Een kerstboom is onderaan altijd (een stuk) breder dan bovenaan. Dit is iets om rekening mee te houden bij het versieren van de kerstboom. De meeste mensen hebben versieringen in verschillende afmetingen. Zo heb je ongetwijfeld kerstballen in meerdere formaten. Vaak worden deze lukraak over de boom verspreid. Zonde, want op deze manier geef je jouw boom geen evenwichtige uitstraling. Is dit wel jouw wens? Hang de grote kerstballen dan altijd onderin de kerstboom en de kleine juist verder naar boven. Om het jezelf makkelijker te maken, kun je de versieringen op grootte sorteren voordat je begint met het optuigen.

4. Denk goed na over het kleurgebruik
Kerstdecoratie is er vandaag de dag in allerlei verschillende kleuren. Vroeger werd er vaak voor goud en zilver gekozen, maar tegenwoordig zien we ook rode, zwarte en groene kerstballen terug in een kerstboom. Ben je van plan om voor de aankomende kerstdagen nieuwe kerstdecoratie te kopen? Denk dan goed na over de kleur van deze versiering. Helaas kopen veel mensen kerstdecoratie in de kleur die zij zelf mooi vinden. Toch is het niet altijd verstandig om voor jouw lievelingskleur te kiezen. Waarom niet? Omdat deze kleur mogelijk niet matcht met andere kleuren in huis. Als je kerstdecoratie in dezelfde kleur koopt, ontstaat er een samenhangend geheel. Dit komt de uitstraling van de kerstboom vaak ten goede.

5. Hang versiering niet altijd aan het begin van de takken
Een veelgemaakte fout bij het optuigen van een kerstboom is dat mensen de versiering vaak aan het uiteinde van de takken hangen. Omdat je hier makkelijk bij kunt, is dit de makkelijkste manier om jouw kerstboom te versieren. Helaas ontstaat niet het mooiste eindresultaat als je alle kerstballen aan het einde van de takken hangt. De buitenkant van jouw kerstboom is dan mooi versierd, maar binnenin oogt het nogal kaal.

Wil je een kerstboom een volle uitstraling geven? Hang dan ook een aantal ornamenten wat dieper in de boom, bijvoorbeeld vlakbij de stam. Je brengt op deze manier diepte aan, waardoor er een mooi effect ontstaat. Mogelijk vind je het zonde om jouw mooiste kerstballen dieper in de boom te hangen. Ze vallen dan immers minder goed op. Gebruik daarom de versiering die je het minst mooi vindt en hang deze verder in de boom. De mooiste kerstballen kunnen hierdoor aan de buitenkant van jouw kerstboom pronken.

6. Vergeet de voet van de boom niet
De voet van de kerstboom is voor veel mensen vaak een doorn in het oog. Omdat hier geen takken voor hangen, wordt dit gedeelte niet bedekt met kerstballen, slingers en/of verlichting. Sommige mensen nemen dit voor lief, want de voet hoort nou eenmaal bij de kerstboom. Toch vinden veel mensen het wat saai om de voet van de boom – al dan niet inclusief pot – in het zicht te laten. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je de voet van de boom versieren.

Je kunt de voet van de kerstboom op verschillende manieren versieren. Wil je hier niet veel tijd in steken? Wikkel er dan een vrolijk kerstkleed omheen. Mocht je het dan alsnog wat saai vinden, dan kan een kerststal onder de boom mogelijk uitkomst bieden. Op deze manier valt het kleed dat je rondom de voet hebt gewikkeld niet bijzonder goed meer op, waardoor het plaatje helemaal compleet is.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 6.2 °C
  • 0.0 mm
  • 7.5 °C
Weerstatistieken ->
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top