Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Adm. Financiële Advisering Kafa
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Camera's gemeentehuis nemen per direct geen geluid meer op

Donderdag 11 november 2021
Camera's gemeentehuis nemen per direct geen geluid meer op
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De afgelopen dagen was er in de regionale en landelijke media volop aandacht voor het cameratoezicht bij de Gemeente Dronten, bedoeld om veiligheid van medewerkers te verhogen, maar bestempeld als inbreuk op de privacy. De Gemeente heeft vandaag besloten per direct in ieder geval met de geluidsopnamen te stoppen. Burgemeester Gebben reageerde middels een statement.

"De laatste tijd is er in de media aandacht geweest over het gebruik van camera's binnen de gemeente Dronten. Het huis van de gemeente moet voor iedereen een fijne, vertrouwde en veilige plek zijn, zowel voor inwoners als voor medewerkers", schrijft de burgemeester op de gemeentelijke website, "of je nu komt voor een paspoort of voor een uitkering. Mede door de signalen vanuit gemeenteraad en media zijn wij ons zeer bewust dat die manier waarop we dit wilden waarborgen, namelijk het maken van beeld-en geluidsopnamen, niet passend is bij de manier waarop wij willen werken."

Geen geluid
Gebben vervolgt: "Voor nu hebben we in ieder geval per direct de keuze gemaakt om geen geluid meer op te nemen. We beraden ons op dit moment hoe we ervoor kunnen zorgen dat zowel de privacy van onze inwoners als de veiligheid van onze medewerkers gewaarborgd kan worden. Er zijn tal van mogelijkheden, zoals de inzet van extra bewakers in de publiekshal, een alarmknop voor als het nodig is, altijd met twee personen een gesprek aangaan. Elke mogelijkheid heeft zijn voor- en nadelen. Daarbij nemen we ook de proportionaliteit van de verschillende mogelijkheden mee. We herijken dus de huidige inzet van middelen en staan open voor signalen uit raad, media en samenleving."

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 5.1 °C
  • 3.4 mm
  • 6.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top