Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Flevolamb Flevolamb
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Aedes Benchmark: OFW doet het goed

Vrijdag 19 november 2021
Aedes Benchmark: OFW doet het goed
Foto: Oost Flevoland Woondiensten

BIDDINGHUIZEN - Een stijgende lijn in de beoordeling voor haar dienstverlening. Dat ziet Oost Flevoland Woondiensten (OFW) terug in de cijfers uit de Aedes Benchmark. Dit jaar geven huurders OFW gemiddeld een 7,5 | B-score (2020: 7,6 | 2019: 7,4 | 2018: 7). "Dat we in coronatijd deze beoordeling krijgen, maakt ons trots. Uiteraard blijven we werken aan onze dienstverlening, want we zien dat het nog beter kan voor onze klanten."

Aedes, branchevereniging van woningcorporaties, hield dit jaar voor de achtste keer de benchmark. De onderdelen binnen het huurdersoordeel zijn: nieuwe huurder, huurders met een reparatieverzoek en vertrokken huurders. Corporaties worden naast het huurdersoordeel, beoordeeld op de prestatievelden: duurzaamheid, bedrijfslasten, betaalbaarheid en beschikbaarheid en onderhoud en verbetering. Deze geven op hoofdlijnen een totaalbeeld over het presteren van individuele corporaties en van de sector als geheel. Op de eerste twee onderdelen krijgt OFW een A-score (bovengemiddeld t.o.v. het landelijk gemiddelde) en een B-score (gemiddeld t.o.v. het landelijk gemiddelde) voor betaalbaarheid en beschikbaarheid en onderhoud en verbetering.

Van een score B naar A
OFW gaat voor nog beter; ze wil de best mogelijke woningcorporatie zijn voor huurders en woningzoekenden in Dronten. Daarom werkt OFW dit en komend jaar aan het opstellen en in de praktijk brengen van een klantvisie. Met de klantvisie wil OFW nog dichter bij de klant komen te staan en beter aansluiten op de wensen en behoeften van klanten in het contact met OFW. Hiermee hoopt OFW het huurdersoordeel verder richting het cijfer 8 te krijgen. Ook qua beschikbaarheid en betaalbaarheid werkt OFW aan verbetering. Zo hoopt OFW meer woningen te kunnen bouwen en meer differentiatie toe te voegen aan het woningaanbod. Daarnaast stuurt OFW op woonlastenverlaging door o.a. zonnepanelen aan te brengen en elektrisch koken aan te bieden aan huurders.

Corporaties gaan gebukt onder zware belastingdruk
Ook blijkt uit de Aedes Benchmark dat corporaties het steeds moeilijker krijgen om de exploitatie rond te krijgen. Dat geldt ook voor OFW. De corporatiesector kan de opgaven die er tot 2035 liggen niet volledig oppakken. "Dat betekent dat goede keuzes maken steeds belangrijker wordt. Gaan we voor meer nieuwbouw of moeten we extra investeren in verduurzaming van onze bestaande woningen? We gaan hierover het komende jaar ook in gesprek met de gemeente, de Huurders Belangen Vereniging en samenwerkingspartners, wat begin 2023 moet leiden tot een nieuw ondernemingsplan.", aldus Noek Pouw directeur bestuurder OFW.

Jaarlijkse kwaliteitsmeting
Dit jaar hebben 269 corporaties deelgenomen aan de benchmark, dat is 94% van alle corporaties. De volledige resultaten van OFW en andere woningcorporaties zijn beschikbaar op de website van Aedes.

Naast de Aedes Benchmark wordt de dienstverlening van OFW gedurende het jaar gemeten door het KWH. Als OFW voor haar dienstverlening gemiddeld een zeven of hoger van haar klanten krijgt, wordt het KWH-label (keurmerk) uitgereikt. Sinds 2003 is OFW trotse houder van het KWH-label. De medewerkers van OFW spannen zich volop in om het label ieder jaar weer te behalen.

Aedes voert de benchmark uit samen met PwC, KWH en ABF. Ook de Woonbond, de VNG, het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Autoriteit voor woningcorporaties (Aw) en het
Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) zijn betrokken bij de ontwikkeling en de resultaten van de benchmark.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top