0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb

Eerste vier keurmerkborden uitgereikt aan educatieboeren Kom bij de Boer

Maandag 29 november 2021
Eerste vier keurmerkborden uitgereikt aan educatieboeren Kom bij de Boer
Foto: Vereniging Kom bij de Boer

BIDDINGHUIZEN - Vier boeren van de, in september opgerichte, vereniging Kom bij de Boer zijn officieel gecertificeerd. Kwaliteit, veiligheid en hygiëne staan voorop bij deze ondernemers bij het verzorgen van boerderijlessen.

Van de agrarische bedrijven, die boerderij educatie aanbieden, zijn er nu vier bedrijven die een keurmerk Boerderijeducatie hebben. Het gaat om Akkerbouwbedrijf Hoekstra in Tollebeek, Melkveebedrijf van der Wijngaard in Biddinghuizen, V.O.F. van Diest in Biddinghuizen en Bij Boer Sjaak in Zeewolde. Om het keurmerk te krijgen, wonen een collega-educatieboer en een leerkracht een boerderijles bij om te kijken of aan de kwaliteitseisen wordt voldaan. Daarnaast moeten educatieboeren een verzekering voor educatieactiviteiten, een BHV-certificaat, een verklaring omtrent gedrag, passend lesmateriaal en een risico-inventarisatie hebben. Met het keurmerk kunnen de educatieboeren zich onderscheiden.


Een bezoek aan de boerderij is niet zomaar een leuk uitje voor de leerlingen. Het is belevend leren met hart, hoofd en handen! Elke aangesloten boer(in) bij de Vereniging Kom bij de Boer krijgt lesmateriaal wat is toegespitst op zijn/haar bedrijf. Daarbij voldoet het lesmateriaal aan de kerndoelen van het basisonderwijs.


"In het voorjaar mochten we nog geen schoolklassen ontvangen door de coronapandemie. We hebben deze periode gebruikt om educatieopdrachten voor de akkerbouwbedrijven samen te stellen. Onze melkveebedrijven maken gebruik van de opdrachtkaarten van ZuivelNL. Vanaf juni hebben we al diverse schoolklassen mogen ontvangen. De scholen die geweest zijn, zijn erg enthousiast.", zegt Hildegonda Ytsma van Vereniging Kom bij de Boer.


Basisscholen (groep 3 tot en met 8) kunnen een reservering maken via de website van IVN Natuureducatie: https://www.ivn.nl/boerderijeducatie-flevoland.

Klassen van de middelbare school of groepen van een kinderopvangorganisatie bijv. BSO's zijn ook welkom. Geïnteresseerde middelbare scholen en/of kinderopvangorganisaties kunnen rechtstreeks een mail sturen naar reservering@kombijdeboer.nl. De vereniging gaat dan kijken bij welke boer de middelbare school of kinderopvangorganisatie terecht kan.nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Veeteelt
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 10.4 °C
  • 3.4 mm
  • 9.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top