Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Digitale bijeenkomsten moeten leiden tot gebiedsplan

Dinsdag 30 november 2021
Digitale bijeenkomsten moeten leiden tot gebiedsplan
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Eind november 2021 hield de provincie drie digitale bijeenkomsten voor de agrariërs die zich eerder hadden aangemeld als 'meedenkers' in het gebiedsproces (stikstof), pakweg 60 ondernemers. Het effect van het verminderen van stikstofuitstoot is het grootst in de buurt van kwetsbare natuurgebieden, daarom werden specifiek ondernemers uitgenodigd langs de oostrand van de provincie.

Deze ondernemers willen met de provincie meedenken over oplossingen en innovaties om de stikstofuitstoot te verminderen. De bijeenkomsten werden bijgewoond door agrariërs uit de Noordoostpolder, Dronten en Zeewolde.

Samen werken aan oplossingen
Op verschillende manieren wordt gewerkt aan het terugdringen van de neerslag van stikstof op natuurgebieden. Te denken valt aan schonere mobiliteit, aanpak van de uitstoot door industrie en het verminderen van de uitstoot door agrarische bedrijven. Dat is vastgelegd in de Flevolandse Aanpak Stikstof. "Eén van de manieren waarop de Provincie aan de problematiek wil werken is de gebiedsgerichte aanpak", schrijft de Provincie Flevoland. "Daarin kijkt de Provincie samen met lokale partijen en ondernemers of de stikstofopgave kan worden verbonden met andere vraagstukken in een gebied, zoals bodemdaling of het opwekken van duurzame energie".

Brede bijeenkomst
Het gebiedsplan is medio 2023 uiterlijk gereed. In het eerste kwartaal 2022 is er een brede bijeenkomst voor agrariërs en belangstellenden in de provincie Flevoland. Wilt u ook meepraten over dit onderwerp, meld u dan aan via stikstof@flevoland.nl.

Redactie BHZNet.nl / Bron: Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top