Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Jaarwisseling 2021/2022: vuurwerk niet, carbid wel

Woensdag 29 december 2021
Jaarwisseling 2021/2022: vuurwerk niet, carbid wel
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Rond de jaarwisseling gelden er een aantal regels. Vuurwerk mag alleen afgestoken worden als het valt onder categorie 1, denk hierbij aan grondbloemen, sterretjes e.d. Carbid schieten is net als vorig jaar wel toegestaan.

Afsluiten (ondergrondse containers)
De ondergrondse containers voor restafval en GFT in de centra van de dorpen worden afgesloten van vrijdag 31 december 17.00 uur tot zaterdag 1 januari 7.00 uur. Dit gebeurt automatisch. Voor de veiligheid van omwonenden vraagt de gemeente om geen afval naast de containers te plaatsen.

Overige containers in de woonwijken en bossen worden eerder al handmatig afgesloten.

Losse spullen en materialen opbergen
Om te voorkomen dat spullen als tuinstoelen of bloembakken tijdens de jaarwisseling uit uw tuin verdwijnen of vernield worden, vraagt de gemeente om ze uit het zicht te plaatsen of in een afgesloten ruimte op te bergen. Hetzelfde geldt voor (bouw)materialen op bouwplaatsen.

Gemeentehuis en Milieustraat
Op vrijdag 31 december sluit het Huis van de Gemeente om 14:00 uur. De milieustraat is zaterdag 1 januari gesloten. Spoedmeldingen tussen 14.00 en 17.00 uur kunt u doorgeven via het algemene nummer 14 0321.

Carbid afsteken
Rond de jaarwisseling mag carbid afgestoken worden. Dit mag alleen op de daarvoor geldende tijden en op de aangewezen plaatsen. Houd bij het afsteken van carbid voldoende afstand en houd vooral rekening met elkaar en met dieren. Het afsteken mag alleen op 31 december 2021 van 10.00 uur tot 1 januari 2022 02.00 uur. Op het Evenemententerrein, tussen de bomen langs de Dreef, tussen de Deel en de Verlengde Baan. Schietrichting: De Repel. Er mag niet op het asfalt van het sportveld worden geschoten.

Carbid buiten bebouwde kom
Buiten de bebouwde kom mag met carbid worden geschoten op alle gebieden die privé eigendom zijn én waar de eigenaar expliciet toestemming heeft gegeven om met carbid te schieten. Omliggende bebouwing en openbare wegen moeten dan wel op tenminste 50 meter afstand liggen van het schietpunt.

Bijzondere voorwaarden voor carbidschieten
De maximaal toegestane inhoud van de melkbussen of andere voorwerpen, waarmee het carbidschieten wordt uitgevoerd, is 50 liter. Tijdens het carbid schieten, mag de melkbus, of het andere voorwerp, alleen worden afgesloten door middel van een bal of een andere zachte afsluiting, bijvoorbeeld een prop lappen.

Vuurwerk
Vuurwerk mag alleen worden afgestoken als dit vuurwerk valt onder categorie 1. Voor het overige vuurwerk geldt een landelijk vuurwerkverbod.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Oud en Nieuw
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top