Flevolamb Flevolamb
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Adm. Financiële Advisering Kafa
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Werkgroep Helder Uit organiseert quiz voor ouders

Donderdag 6 januari 2022
Werkgroep Helder Uit organiseert quiz voor ouders
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op 26 januari organiseert de werkgroep Helder Uit, bestaande uit De Meerpaal, GGD Flevoland, Tactus en de gemeente Dronten, een online quiz voor ouders met pubers thuis. Tijdens deze avond ontvangen ouders praktische handvaten om met hun kinderen in gesprek te blijven over alcohol en drugs.

"We hebben gezocht naar een gezellige en ludieke manier die voor ouders ook echt informatief is", aldus Aylin van Duinen van De Meerpaal. "Want hoe ga je om als je kind in aanraking komt met drugs of alcohol? En hoe ga je het gesprek aan als er dergelijke verleidingen op de loer liggen?"

Beter beeld
De gemeente Dronten en de werkgroep Helder Uit vinden het belangrijk dat ouders en verzorgers een beter beeld krijgen over de verleidingen waar jongeren mee te maken krijgen en hoe hiermee om te gaan in de opvoeding. Door middel van de interactieve quiz krijgen ouders een inkijkje in de verleidingen van deze tijd. Ook worden er tips gegeven over het omgaan met lastige situaties in de opvoeding.

Blij deelgenomen te hebben
"De ouderavond geeft een heel helder inzicht in wat alcohol en drugs met het onvolwassen brein doet en hoe jongen hier zelf tegenaan kijken", aldus moeder Janine die de informatieavond al eerder bijwoonde. "Het mooiste vond ik het beter leren begrijpen van waarom het zo'n aantrekkingskracht heeft op jongeren. Hierdoor is makkelijker een ingang te vinden om thuis het gesprek met je eigen kinderen aan te gaan. Je komt daarnaast ook beter beslagen ten ijs en ik kreeg ook meer begrip voor hun standpunten. Mede daardoor is het bij ons een open en eerlijk gesprek geweest. Heel blij dat we destijds deelgenomen hebben aan de informatieavond."

Aanmelden
De quiz is voor ouders en verzorgers van kinderen tussen de 12 en 18 jaar uit gemeente Dronten. De quiz is online vanuit huis te volgen op woensdagavond 26 januari van 20.00 tot 21.00 uur. Door deel te nemen aan de quiz maak je ook kans op een leuke prijs. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar helderuit@meerpaal.nl

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Meerpaal
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top