Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Teakhouten meubelen PolderTEAK
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Dronten in Top 3 Financieel gezonde gemeenten

Vrijdag 21 januari 2022
Dronten in Top 3 Financieel gezonde gemeenten
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Dronten behoort tot de financieel gezondste gemeenten van Nederland en bereikte de derde plaats in de categorie gemeenten met 25.000-50.000 inwoners. "Een groot compliment voor onze inzet", dat vindt wethouder Ton van Amerongen van financiën van de positie die Dronten bereikte in de benchmark die BDO deze week publiceerde.

Dronten stond vorig jaar al op de dertiende plaats. Wethouder Van Amerongen geeft aan "dat we weliswaar financieel gezond zijn, maar dat ook alleen kunnen zijn omdat we eenmalige inkomsten alleen bestemmen voor eenmalige uitgaven". "Tegenover structurele kosten moeten ook structurele inkomsten staan. Daarbij moeten we altijd scherp blijven op middelen die we vanuit de rijksoverheid ontvangen en wat regelgeving en tijdsgeest van ons vraagt. Door de begroting nu zero based te hebben ingericht zijn we wendbaar om lijnen uit te zetten voor de toekomst. Er zijn voor de gemeenteraad daarmee de knoppen in beeld om aan te draaien en keuzes om te maken voor de toekomst".

Cijfer 10
De categorie gemeenten met 25.000-50.000 inwoners telt 140 gemeenten met in totaal bijna 5 miljoen inwoners (28% van de totale Nederlandse bevolking). Gemiddeld scoren de gemeenten in deze categorie een 8,1. Dat is gelijk aan het landelijk gemiddelde. Dronten werd beoordeeld met een 10. Het vergelijk tussen gemeenten is mogelijk omdat gemeenten verplicht zijn in de jaarstukken en begroting te werken met dezelfde financiële kengetallen. De financiële buffer die een gemeente heeft en de netto schuld zijn het meest bepalend voor de financiële gezondheid.

Naast een gezonde financiële positie hebben gemeenten een sterke behoefte aan financiële stabiliteit en lange termijnvisie vanuit het landelijke overheidsbeleid. Bekijk hier de benchmark

Redactie BHZNet.nl / Bron: Dronten.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 16.0 °C
  • 0.0 mm
  • 16.8 °C
Weerstatistieken ->
Routes Avond4Daagse 2023
Routes Avond4Daagse 2023 Routes Avond4Daagse 2023
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top