Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Adm. Financiële Advisering Kafa
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling

Gratis gebitscheck voor honden en katten in februari

Woensdag 2 februari 2022
Gratis gebitscheck voor honden en katten in februari
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Honden en katten in kunnen in februari, de Maand van het Gebit, gratis naar de tandarts. Dat meldt Delta Dierenartsen. "Uit onderzoek naar gebitsverzorging van huisdieren blijkt dat huisdiereigenaren de signalen van gebitsproblemen niet altijd herkennen. Hierdoor lopen veel honden en katten ongemerkt rond met pijn in de bek", aldus Delta.

Om aandacht te vragen voor het gebit van huisdieren is februari uitgeroepen tot de maand van de gebitsverzorging. Delta: "Volgens het onderzoek van het Nationaal Huisdierpanel blijkt dat maar liefst drie op de vier honden en katten uit de mond stinken. Maar slechts 16 procent van de baasjes merkt dan dat het dier ook pijn heeft. In 90 procent van de gevallen heeft dat te maken met een ontsteking door een slecht gebit. Dit zorgt voor veel ongemak en pijn".

Dagelijks tandenpoetsen
De meest voorkomende gebitsproblemen bij huisdieren komen door tandplak. "Als dit niet wordt verwijderd, ontwikkelt zich tandsteen en kan het tandvlees ontstoken raken", schrijft Delta. "Door dagelijks te poetsen voorkom je tandsteen dat vaak alleen nog onder narcose weggehaald kan worden door een dierenarts".

Extra spreekuren
Zo'n 900 vestigingen van dierenartsenpraktijken organiseren in de maand februari extra spreekuren en speciale acties om gebitsverzorging onder de aandacht te brengen. Op de website maandvandegebitsverzorging.nl vindt u meer informatie. Ook de in een nieuw jasje gestoken dierenartspraktijk van Delta Dierenartsen in Biddinghuizen doet mee aan deze actiemaand. U kunt een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole via https://deltadierenartsen.nl of bellen met 0321-332888.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Dieren
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top