0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa

Het Koetshuis Biddinghuizen (her)opent haar deuren voor vluchtelingen

Donderdag 10 maart 2022
Het Koetshuis Biddinghuizen (her)opent haar deuren voor vluchtelingen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het Koetshuis in Biddinghuizen opent tijdelijk haar deuren om als (nood)opvang te fungeren voor vluchtelingen uit Oekraïne. De Rotary Club uit Dronten trok afgelopen week aan de bel bij De Meerpaal en gaf aan graag haar steentje te willen bijdragen.

In een eerder bericht was te lezen dat dit al begin volgende week zou kunnen openen, maar dat is niet het geval. "Eerst zijn er nog wat bouwkundige werkzaamheden die verricht moeten worden", vertelt Jan van de Wiel van Rotary Dronten. "Denk hierbij aan de kachel, elektra en de douches in het gebouw. Een aannemer gaat hiermee aan de slag". Op zijn vroegst zal eind volgende week het gebouw klaar zijn om betrokken te worden, "al kan dit ook nog best een paar dagen later zijn", legt Van de Wiel uit.

Onderdak regelen
"De nood is ontzettend hoog en naar alle waarschijnlijkheid komen er duizenden vluchtelingen richting Nederland", vertelt Johan Boonekamp, interim-directeur van De Meerpaal. "Per veiligheidsregio betekent dat nu al dat er voor 2.000 mensen onderdak geregeld moet worden. Met de capaciteit die we momenteel nog beschikbaar hebben in de al bestaande opvanglocaties (zoals de AZC's) redden we dat niet. We werken dan ook met man en macht om ervoor te zorgen dat alles zo snel mogelijk in gereedheid wordt gebracht zodat deze mensen een veilig tijdelijk onderkomen hebben."

Bus
Márion Reizen vertrekt aankomende vrijdag met een aantal bussen richting de Oekraïense grens om daar mensen op te halen. Een deel van deze mensen zal in Kampen verblijven en een deel zal in Het Koetshuis haar intrede doen. Hoeveel vluchtelingen komende weken in Biddinghuizen aankomen, is nog niet bekend. "Naar alle waarschijnlijkheid bereiken voorlopig vooral vrouwen, kinderen en ouderen de gemeente", schrijft De Meerpaal in een persbericht. "Mannen onder de 60 mogen het land namelijk niet verlaten".

Warm ontvangst
Ondanks dat Het Koetshuis niet meer in beheer van De Meerpaal was, heeft de gemeente De Meerpaal gevraagd om dit project op te tuigen. Johan: "Vanaf het verkennende gesprek met de Rotary Club zijn we achter de schermen direct aan de slag gegaan om de mensen uit Oekraïne zo goed en warm als mogelijk te ontvangen. Dat betekent niet alleen een veilige en warme slaapplaats, maar ook goedwerkende wifi en extra begeleiding en activiteiten vanuit de afdeling Welzijn. We hopen dat vooral de kinderen naar verloop van tijd weer een beetje kind kunnen zijn door hen rust, regelmaat en afleiding te bieden. De sportzaal is volledig tot onze beschikking, dus daar zullen we volop activiteiten organiseren voor deze jonge doelgroep."

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Meerpaal
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Rotary
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 24.1 °C
  • 0.0 mm
  • 17.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top