Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Opvang vluchtelingen Oekraïne in Koetshuis en bij Europarcs

Woensdag 23 maart 2022
Opvang vluchtelingen Oekraïne in Koetshuis en bij Europarcs
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De Veiligheidsregio heeft aan alle gemeenten gevraagd om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. In de gemeente Dronten is geïnventariseerd welke locaties daarvoor geschikt zijn. In Biddinghuizen worden vluchtelingen opgevangen in Het Koetshuis en bij Europarcs.

Drie locaties
De acute opvang is gerealiseerd door een aantal huisjes te huren bij Europarcs, aan de Spijkweg in Biddinghuizen. Deze week nog worden daar ongeveer 70 mensen ondergebracht. En daarmee is deze locatie wat betreft vluchtelingenopvang vol.

Daarnaast wordt de laatste hand gelegd aan het bewoonbaar maken van het Koetshuis, ook in Biddinghuizen. Het is de bedoeling dat daar vanaf maandag 50 mensen voor langere tijd kunnen worden opgevangen. Over ongeveer 4 weken hoopt de gemeente dan nog het pand aan De Rede 58 (voormalige Rabobank in Dronten) klaar te hebben om maximaal 100 mensen op te vangen, ook voor wat langere tijd.

Behalve woonruimte wordt er ook gekeken naar hoe onderwijs, medische zorg en andere dagbesteding kunnen worden georganiseerd. De gemeente is hiervoor met verschillende partners in gesprek, waaronder het Rode Kruis.

Plaatsing via gemeente
De verdeling van de vluchtelingen over de verschillende locaties gebeurt centraal en loopt via de gemeente. U kunt de mensen niet zelf bij een van de locaties brengen. Neem eerst contact op met de gemeente via 14 0321 en daar helpen ze u verder.

Wilt u helpen?
Voor de inrichting van het Koetshuis is de gemeente nog dringend op zoek naar (afsluitbare) kasten, commodes, eettafels en -stoelen. Het liefst in redelijk goede staat. Heeft u een van deze items staan, de gemeente komt het graag bij u ophalen. De gemeente vraagt u wel te laten weten wat de afmetingen zijn van de kast of tafel, graag met foto erbij via communicatie@dronten.nl. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Bron: Gemeente Dronten


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 23.7 °C
  • 0.0 mm
  • 22.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top