Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Vereniging Kom bij de Boer steeds meer zichtbaar dankzij donatie MAEX

Vrijdag 1 april 2022
Vereniging Kom bij de Boer steeds meer zichtbaar dankzij donatie MAEX

BIDDINGHUIZEN - Vereniging Kom bij de Boer heeft als doel om boeren en burgers met elkaar te verbinden middels boerderijeducatie. Onze droom? Dat alle Flevolandse jongeren met hun leerkrachten, ouder(s)/begeleider(s) op voedsel- ontdekkingstocht kunnen gaan bij één van onze educatieboerderijen.

Om dit mogelijk te maken zijn er in heel Flevoland educatieboeren opgeleid, met een divers aanbod van boerderijlessen.

Met de financiële ondersteuning van MAEX heeft de vereniging Jeannette Weultjes de tekst laten schrijven voor de website www.kombijdeboer.nl, welke in april live gaat. Daarnaast zijn er beachflags, Kom bij de Boer-bordjes en poloshirts en jassen aangeschaft. Daarmee wordt Kom bij de Boer steeds meer zichtbaar in de provincie Flevoland. Met de aangeschafte beachflags en jassen voor het bestuur kan de vereniging zich profileren tijdens open dagen, braderieën etc.

Alle getrainde educatieboeren hebben tijdens de ledenbijeenkomst van 24 maart jl. een "Kom bij de Boer-bordje" ontvangen, zodat voor scholen duidelijk is dat de klas op bezoek is bij een "echte" Kom bij de Boer-educatieboerderij. Tijdens de boerderijlessen dragen de educatieboeren een Kom bij de Boer T-shirt, waarmee de educatieboer herkenbaar is tijdens de les en de trots uitstraalt om educatieboer te zijn.

De eerste boerderijlessen voor het voorjaar 2022 zijn inmiddels door de scholen geboekt.

De educatieboeren zien ernaar uit om de kinderen te ontvangen en hen laten beleven, leren en ontdekken waar hun voedsel vandaan komt en hen te laten zien wat er leeft groeit en bloeit op het platteland. We zijn er trots op om als Kom bij De Boer boerderijlessen te kunnen bieden aan de scholen.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top