Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Flevolamb Flevolamb
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Misstanden aangetroffen bij integrale controles

Vrijdag 22 april 2022
Misstanden aangetroffen bij integrale controles
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De Gemeente Dronten heeft afgelopen week gezamenlijk met politie, Belastingdienst, Nederlandse Arbeidsinspectie, het RIEC en de vreemdelingendienst naar aanleiding van meldingen controles uitgevoerd. Daarbij zijn diverse overtredingen geconstateerd.

Zo zijn tijdens de controles onacceptabele situaties ontdekt. Er werden tientallen mensen aangetroffen die verbleven in een bedrijfsgebouw en naastgelegen bedrijfswoning. Door het ontbreken van rookmelders, brandblussers en brandmelders was de veiligheid niet te waarborgen. De Arbeidsinspectie doet nader onderzoek naar de arbeidsomstandigheden. Vermoedelijk is er sprake van onderbetaling en te lange werkdagen. Ook de Belastingdienst doet nader onderzoek.

De integrale handhaving heeft als doel meer inzicht te krijgen in de bedrijvigheid in de gemeente Dronten en mogelijke overtredingen van wet- en regelgeving. De controles richten zich op de fysieke leefomgeving maar er is ook aandacht voor het thema 'ondermijnende criminaliteit'.

"Wij kunnen berichten van oplettende inwoners en ondernemers goed gebruiken", aldus burgemeester Jean Paul Gebben. "Soms is er een vermoeden en bij een controle blijkt dan dat er wel degelijk misstanden zijn, zoals nu het geval was. Daarom blijf ik onze inwoners vragen, meld het als u vreemde situaties ziet. Dat kan óók anoniem via Meld Misdaad Anoniem".

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top