Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Dit is een artikel van Univé

Checklist om je tuin weer zomerproof te maken!

Vrijdag 29 april 2022
Checklist om je tuin weer zomerproof te maken!
Foto: Rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van Univé

Nu de zomer weer in aantocht is, is het een goed idee om je tuin klaar te maken voor het mooie weer. Maar hoe pak je dit het beste aan? In dit artikel geven wij je wat handige tips zodat je direct aan de slag kunt om jouw tuin weer zomerproof te maken. Denk bijvoorbeeld aan de dakgoot schoonmaken en het schoonspuiten van het terras. Na afloop van deze klusjes is jouw tuin helemaal klaar om heerlijk van te kunnen genieten.

1. Begin bovenaan
De beste manier om je tuin aan te pakken is om bovenaan te beginnen – namelijk bij de dakgoot! Deze kan tijdens de herfstmaanden aardig verstopt raken met bladeren, losse takken en ander vuil. Daarom is het belangrijk dat je minstens een keer per jaar de dakgoten grondig schoonmaakt. Ga je zelf liever niet het dak op voor het schoonmaken van je dakgoot? Huur hier dan een expert voor in, zodat je zeker weet dat de dakgoot in optimale staat verkeert en je geen last krijg van lekkages.

2. Pak de hogedrukreiniger erbij
De volgende stap is om het terras goed schoon te maken. Het handigst is om hier een hogedrukspuit voor te gebruiken waarmee je het terras in de tuin gemakkelijk schoonspuit. Door de harde waterstraal is al het vuil en groene aanslag binnen een handomdraai verdwenen. Extra tip: je kunt ook gelijk je tuinmeubels meenemen of zelfs de gevel van jouw woning, als je toch bezig bent!

3. Investeer in nieuwe tuinmeubels
Hebben jouw tuinmeubels de winter niet goed doorstaan of ben je toe aan een uitbreiding van jouw huidige tuinset? Dan is dit een perfecte gelegenheid om wat nieuwe meubels aan te schaffen. Comfortabele tuinmeubels zorgen ervoor dat je nog meer van jouw terras kunt genieten. Denk ook aan een goede parasol, zodat je op warme dagen veilig en koel in de schaduw kunt zitten.

4. Vergeet de planten niet
Met leuke potten vol kleurrijke bloemen en planten kun je elk leeg plekje in jouw tuin gemakkelijk opvullen. Zo creëer je meteen een gezellige en zomerse sfeer. Heb je veel schuttingen in de tuin? Kies dan voor klimplanten die de schutting kunnen bedekken en jouw tuin een weelderige uitstraling geven. Voor vergeten stukjes in de tuin kun je kiezen om zaadjes te strooien van een wilde bloemenmix, zodat je een gezellige mengeling van bloemen krijgt. Na al het harde werk kun je nu genieten van jouw eigen kleine paradijs!


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.1 °C
  • 0.0 mm
  • 11.7 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top