Adm. Financiële Advisering Kafa
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Actie tegen overlast vliegverkeer op Lelystad Airport

Donderdag 5 mei 2022
Actie tegen overlast vliegverkeer op Lelystad Airport
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Actiegroep 'Geen vliegroutes Biddinghuizen' organiseert samen met tal van andere organisaties op zaterdag 14 mei aanstaande een manifestatie op Lelystad Airport. De manifestatie maakt onderdeel uit van een landelijke actie op zes vliegvelden. Deelnemers protesteren tegen de groeiende overlast van en vervuiling door het vliegverkeer.

"CO2 uitstoot, stikstofuitstoot, geluidsoverlast en de huidige personeelsproblemen op Schiphol laten zien dat het huidige model van opgebreide groei van de luchtvaart en goedkope tickets van 10 euro naar Barcelona moet veranderen", schrijft de organisatie in een persbericht. "Het model van Schiphol, waarbij 70% van de mensen van elders invliegen en alleen maar overstappen, moet op de schop. Vliegen moet niet gesubsidieerd worden, maar net zoals andere vormen van transport gewoon belast worden".

Gesloten houden
De manifestaties, welke plaatsvinden op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Maastricht, Groningen en Lelystad, bieden ruimte aan gerenommeerde sprekers, muziek en een landelijk stiltemoment. De actievoerders pleiten voor krimp van Schiphol en sluiting van kleinere, verliesgevende luchthavens zoals Maastricht, Rotterdam en het niet openen van Lelystad Airport.

De manifestatie wordt georganiseerd door een reeks landelijke organisaties alsmede Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (waaronder NietoverDronten en Geen vliegroutes Biddinghuizen).

De manifestatie op Lelystad Airport begint om 11.00 uur en is om 14.00 uur afgelopen. Meer informatie is te vinden via https://www.14meimanifestatie.nl/manifestatie-luchthaven-lelystad.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.3 °C
  • 0.0 mm
  • 18.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top