Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Flevolamb Flevolamb
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Koningscross spektakelstuk met vele winnaars

Vrijdag 6 mei 2022
Koningscross spektakelstuk met vele winnaars
Foto: ACV De Flintstones - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen woensdag 27 april werd de zevende Koningscross van ACV De Flintstones op het Van Werven circuit in Biddinghuizen verreden. Het was 'volle bak' en als vanouds druk op en rond het circuit. ACV De Flintstones laat middels een verslag iets van de sfeer proeven.

Om zeven uur 's morgens ging de poort open om meer dan 245 coureurs vanuit het hele land te verwelkomen. Na alle technische keuringen van de auto's, kon rond de klok van 10:30 uur de eerste wedstrijd van start met de Sierra duo's. Zij hadden de eer om na twee jaar stilstand de eerste sporen op de baan te rijden. Vanaf het moment dat het eerste stoplicht bij de start uit ging werd er snel en sportief gereden in alle manches.

Net als vroeger, stond de springschans halverwege het rechte stuk op de baan voor de Sierra duo's. Cor Witteveen en Wilco van Hateren gingen met startnummer 7 het vaakst over de schans en verdienden hiermee de beker voor Klapper van de Dag.

Waterwagen
De week voor de cross was er zorgvuldig onderhoud aan de baan gepleegd en dit was goed terug te zien gedurende de dag. Pas vanaf de derde manche ging de waterwagen de baan op om het stof te verminderen. Hierdoor kunnen de coureurs veilig rijden en hebben de jurywagen en wedstrijdleider goed zicht op wat er gebeurt op de baan. Op het eind van de dag brak de zon door en waren de coureurs en publiek klaar voor de finale.

De duo-klasse beet wederom het spits af. Na een mooie strijd kwamen Arjan & Gerrard Blaauw als eerste over de streep. Vervolgens was de standaardklasse boven 1800cc aan de beurt. Helaas stond titelverdediger Pieter Piek met zijn fel oranje Honda niet aan de start vanwege technische problemen. Menno Griffioen kon de beker mee naar huis nemen.


Damesklasse
In de damesklasse was het Nadia Zoutendijk die met haar Alfa Romeo en de beker voor de eerste plaats naar huis ging. De toekomstige talenten gingen daarna van start in de opstapklasse t/m 1400cc, waarin deelnemers met een leeftijd van 16 t/m 21 jaar aan de start staan. Thijs-Jan Alkema uit Baflo ging met het goud naar huis gevolgd door Lars Kuipers en Scott Meiring.

In de standaardklasse t/m 1800cc had Mark Brandsma een fantastische start en nam de leiding in de race met zijn Suzuki Baleno. Daan Munster zat hem op zijn hielen en wachtte op een fout tot dat de ophanging van Mark na twee rondes afbrak. Daan nam hierdoor de leiding over en stuurde met zijn Honda Civic naar plek één.

Sprinterklasse
In de sprinterklasse reden maar liefst 22 sprinters mee verdeeld over twee groepen. Wat een fantastisch deelnemersveld en wat een spektakel om te zien. In de finale ging het er hard aan toe en ging Maarten Weerd er met het goud vandoor. Zijn concurrenten Bouke Imenkamp en Bart-Jan Blaauw met zijn EK-spec sprinter, achter zich latend.

De eerste plek in de overige klasses werd bepaald door de resultaten van alle vier de verreden manches. In de Superstandaard was dit jaar Maarten Bos een maatje te groot voor zijn opponenten in deze bliksemsnelle klasse en ging bij de toerwagens Henk Puma met de beker voor de eerste plek naar huis.

Vrije standaardklasse
In de Vrije standaardklasse ging de strijd voornamelijk tussen een Fries en een paar Noord-Hollanders. De familie Sintebin was met drie wagens aanwezig, maar moesten het toch afleggen tegen Gerke Feitsma. In de keverklasse kreeg Ivo Galekop weinig weerstand van zijn medecoureurs en wist in alle manches naar de eerste plaats te rijden. De dag werd afgesloten met de driewielklasse, waarbij de achterkant van de auto wordt afgezaagd en een derde wiel wordt geplaatst. Na een rollende start was het Toby Witkop met zijn Subaru Justy die het snelst was, gevolgd door Hubert de Vreede en Sander van de Wiel.

De organisatie wil haar dank uitspreken naar alle medewerkers, coureurs en sponsoren. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om deze cross te kunnen organiseren.

Achter de schermen wordt er ook alweer vooruit gekeken naar de tweede cross. Aan de dagindeling wordt nog hard gewerkt en zal snel via de sociale mediakanalen gedeeld worden.

Vergeet niet om 2 juli aanstaande te blokken in je agenda, we gaan ervan uit dat de tweede cross net zo succesvol wordt als de Koningscross.

Benieuwd naar de uitslagen? Zie onderstaande lijst voor de gelukkigen die in de prijzen vielen:

Duoklasse:
1e Arjan Blaauw / Gerrard Blaauw
2e Edwin Buijnink / Bas van den Dries
3e Joost Dogterom / Remco van Ittersum

Standaardklasse boven 1800CC:
1e Menno Griffioen
2e Rikkert Graafland
3e Gerard Duivenvoorden

Standaardklasse tot 1800CC:
1e Daan Munster
2e Stefan Schussler
3e Henri Boerstra
4e Robin Breve
5e Tjeerd Boerstra

Opstapklasse tot 1400CC:
1e Thijs-Jan Alkema
2e Lars Kuipers
3e Scott Meiring

Damesklasse tot 1800CC:
1e Nadia Zoutendijk
2e Mirthe van Steenoven
3e Gonny Bakker

Driewielers:
1e Toby Witkop
2e Hubert de Vreede
3e Sander van de Wiel

Superstandaardklasse tot 2000CC:
1e Maarten Bos
2e Frans van der Heide
3e Sijbren van der Velde

Toerwagens:
1e Henk Puma
2e Bernhard Hamer
3e Rick van Uden

Vrije standaardklasse
1e Gerke Feitsma
2e Patrick Sintebin
3e Dorus Sintebin

Sportklasse (Kevers):
1e Ivo Galekop
2e Roy Burger
3e Yuri Folkertsma

Sprintklasse (Specials):
1e Maarten Weerd
2e Bouke Imenkamp
3e Bart-Jan Blaauw


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flintstones
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 9.9 °C
  • 3.4 mm
  • 9.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top