Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Adm. Financiële Advisering Kafa
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Varen zonder hinder van waterplanten met Waterplanten.nu

Vrijdag 24 juni 2022
Varen zonder hinder van waterplanten met Waterplanten.nu
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Tot stilstand komen in een veld waterplanten of taaie stengels in de schroef. Watersporters in het randmeergebied kennen het probleem. "Toch zijn er genoeg plekken waar je zonder hinder kunt varen. Je moet alleen wel weten waar", schrijft Gastvrije Randmeren .

De webapp Waterplanten.nu geeft de waterrecreant en watersporter een duidelijk beeld van de zones waar gevaren kan worden en waar je hinder kunt verwachten. De webapp geeft ter plekke de waterplantsituatie weer voor het hele gebied onder de Houtribdijk tot aan het Ketelmeer.

Oostelijke randmeren
Waterplanten (fonteinkruiden) worden gemaaid tijdens de sterkste groeiperiode in de meest gebruikte vaargebieden van het Markermeer, IJmeer en de Zuidelijke en Oostelijke Randmeren . De gemaaide gebieden zijn te zien in de app en worden dagelijks geactualiseerd. Dankzij de gps-functie zie je vanaf je zeil- roei- of motorboot, sloep, surf- of supplank waar je je bevindt ten opzichte van bevaarbaar en minder goed bevaarbaar water. Ook als je tijdelijk even geen internetverbinding hebt, kun je de webapp blijven gebruiken. Waterplanten.nu is te gebruiken op telefoon en computer en is gratis beschikbaar.

Waterplanten.nu is een initiatief van Techmaps en de Stichting Maaien Waterplanten Randmeren. Techmaps is een jong en dynamisch bedrijf, dat eerder al een maai-applicatie ontwikkelde om het maaien van waterplanten te optimaliseren. De ontwikkeling van Waterplanten.nu is mede mogelijk gemaakt door de Coöperatie Gastvrije Randmeren, de Stichting Maaien Waterplanten IJmeer Markermeer, Samenwerkende gemeenten rond het Markermeer en de provincies Noord-Holland en Flevoland.

Actuele situatie
Rita Braam, directeur van Gastvrije Randmeren "Voorgaande jaren werden watersporters via wekelijkse nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de maai-resultaten. Op die manier probeerden we waterrecreant en watersporter te laten zien welke vaargebieden beschikbaar waren. De nieuwsbrieven met kaartmateriaal waren een eerste stap, maar met Waterplanten.nu hebben mensen op het water op telefoon of laptop de actuele verwachte situatie ter plekke in beeld. En dat is wat we graag willen".

Redactie BHZNet.nl /

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gastvrije Randmeren
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.4 °C
  • 0.0 mm
  • 24.0 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top