Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Autocross op 2 juli

Maandag 27 juni 2022
Autocross op 2 juli
Foto: ACV De Flintstones - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag op 2 juli wordt het circuit op het terrein bij Van Werven in Biddinghuizen weer omgetoverd tot een snelle crossbaan. Na een geslaagde koningscross hoopt de organisatie dat de tweede cross ook een succes gaat worden.

Voor de tweede editie van het jaar is de verwachting dat er meer dan 220 coureurs aan de start gaan verschijnen. Het eerste gedeelte van de dag gaat van start met de bekende dagcross, waarin de standaardklassen zullen rijden. 160 coureurs zullen in drie manches zichzelf moeten bewijzen dat ze waardig kampioen zijn en strijden om de titel. Rond drie uur zal het tweede gedeelte van de dag beginnen met de Polderronde urencross. In deze ware titanenstrijd rijden maar liefst 60 crossauto's tegelijkertijd op de baan en wordt de hele omtrek van de Flevopolder in 200 rondes verreden. De top tien coureurs met de meeste rondes krijgen als prijs een speciaal, op maat gemaakte Flintstones beker.

Tussen de twee dagdelen is de organisatie en haar medewerkers druk bezig met het ombouwen van de pitstraat en het baanonderhoud. Voor de kleine crossers is er een springkussen aanwezig en kan er geschminkt worden. Voor de beginnende en jongere crossers wordt ook aan de veiligheid gedacht. Blikveld op Straat is met een tent aanwezig bij het cateringplein in de chicane en organiseert een quiz met vragen over verkeersveiligheid.

Het gaat een gevarieerde dag worden met een leuk aanbod aan klassen die elk een spektakel gaan opleveren. Alle standaardklassen zullen van start gaan en er zal weer een groot aantal siërra duo's en driewielers aan de start verschijnen. De klapper van de dag gaat de Polderronde urencross worden, waarbij de beste stuurlui op het podium zullen staan. Kortom een leuk dagje uit met het hele gezin.

De dagcross gaat van start om 10.00 uur en de Polderronde urencross om 15.00 uur.
nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flintstones
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 10.1 °C
  • 3.4 mm
  • 9.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top