AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Adm. Financiële Advisering Kafa
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Dit is een artikel van dutchvans.com

Bedrijfswagen nieuw of occasion kopen: wat is beter?

Maandag 18 juli 2022
Bedrijfswagen nieuw of occasion kopen: wat is beter?
Foto: Pexels.com / rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van dutchvans.com

Een bedrijfswagen is enorm handig als je een ondernemer of vakmens bent en veel onderweg bent. Je staat dan voor de keuze om een nieuwe bedrijfswagen of occasion aan te schaffen. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Daarnaast kun je soms ook nog kiezen tussen een koop- of leasewagen. Maar wat is de beste keuze in jouw situatie en waar houd je allemaal rekening mee? Je leest het hier!

Nieuw of occasion?
Een nieuwe bedrijfswagen aanschaffen heeft zo zijn voordelen. Als je het fijn vindt om de eerste persoon te zijn die in de auto zal rijden, dan is nieuw een goede optie. Daarnaast kun je ook uit de meest recente wagens kiezen die veelal voorzien zijn van de laatste technische snufjes. Wel hangt er een duurder prijskaartje aan een nieuwe bedrijfswagen en helaas kan niet iedereen dat betalen. Een occasion is in dat geval een beter plan. De keuze is bij occasion bedrijfswagens erg groot, zeker als je voor populairdere modellen zoals de Renault trafic bedrijfswagens kiest. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan voor een zeer recent bouwjaar en weinig kilometers, maar een Renault trafic van een paar jaar oud en wat meer kilometers op de teller is ook zeker mogelijk bij DUTCH Vans. Kortom, de keuze is reuze, ook (of juist!) als je voor een occasion kiest!

Koop of lease?
Een ander dilemma bij de zoektocht naar een bedrijfswagen is de vraag: koop of lease? Ook hier hebben beide opties weer hun voor- en nadelen. Als je een wagen koopt, dan is hij meteen helemaal van jou, je zit nergens aan vast en je mag dus ook zelf weten wat je er mee gaat doen. Een nadeel is dan wel weer dat je in één keer een groot bedrag moet neertellen. Heb je dat geld niet zomaar liggen, dan is lease een beter idee. Bij een leasecontract betaal je iedere maand een bepaald bedrag en dan mag je meteen in de auto rijden.

Financial lease ook interessant voor zakelijk gebruik
Daarnaast is het ook interessant om als ondernemer eens te kijken naar financial lease. Deze leasevorm houdt in dat je de bedrijfswagen op afbetaling koopt. Je kunt het dus vergelijken met het kopen van een huis waarbij je een hypotheek afsluit en eigenaar wordt van de woning. Bij een financial lease wordt de auto ook het onderpand van de bank. Je bent direct de economische eigenaar en na afloop van het leasetermijn ben jij de volledige eigenaar van de wagen. Je profiteert bij een financial lease dan ook van allerlei fiscale voordelen zoals de afschrijving, investeringsaftrek en btw-teruggaaf.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.5 °C
  • 10.0 mm
  • 16.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top