Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Dit is een artikel van abnamro.nl

3 redenen om een zakelijke rekening te openen

Donderdag 21 juli 2022
3 redenen om een zakelijke rekening te openen
Foto: Rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van abnamro.nl

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, kan het voordelig zijn om een zakelijke rekening te openen. Dit is niet verplicht, maar toch doen veel ondernemers dit wel. Een voordeel van een zakelijke rekening is dat je persoonlijke en zakelijke uitgaven gescheiden zijn van elkaar. Dat scheelt je tijd wanneer je je administratie moet doen. Bovendien oogt een zakelijke rekening professioneler voor je klanten, omdat de naam van je bedrijf op hun afschrift verschijnt in plaats van jouw eigen naam.

In dit artikel leggen we je de voordelen van een zakelijk rekening verder uit, zodat jij kan bepalen of het openen van een zakelijke rekening iets voor jou is.

Persoonlijke en zakelijke uitgaven zijn gescheiden van elkaar
Zoals we eerder al uitlegden is een groot voordeel van het openen van een zakelijke rekening, dat je persoonlijke en zakelijke uitgaven gescheiden zijn van elkaar. Hierdoor heb je een beter overzicht wanneer je bijvoorbeeld belastingaangifte moet doen. Dit is een veelvoorkomende reden waarom zelfstandige ondernemers kiezen om als zzp'er een rekening te openen. Als ondernemer heb je al genoeg dingen aan je hoofd om je bedrijf draaiende te houden. Het is daarom belangrijk dat je het jezelf zo makkelijk mogelijk maakt. Er zijn heel veel slimme programma's en diensten te vinden die het ondernemersleven een stukje gemakkelijker maken, het openen van een zakelijke rekening is daar ook één van. Wanneer je ondernemer bent is het niet verplicht om een bedrijfsrekening aan te maken, je maakt uiteindelijk zelf de keuze of jij dit wilt of niet.

Een zakelijke rekening bespaart je veel tijd
Doordat al je inkomsten en uitgaven gescheiden zijn van je persoonlijke betaalrekening, scheelt het je heel veel tijd om hier overzicht in te krijgen. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer je inkomstenbelasting moet doen. Je gemaakte kosten en opbrengsten vind je dan allemaal terug op één rekening, waardoor het je veel moeite scheelt omdat je dit niet eerst uit hoeft te zoeken. Om het jezelf als ondernemer gemakkelijk te maken kun je daarom veel kostbare tijd besparen tijdens je administratie door een zakelijke rekening af te sluiten.

Een zakelijke rekening oogt professioneel
Wanneer je een zakelijke rekening hebt, komt dit voor je klanten erg professioneel over. Je hebt namelijk een rekening op jouw bedrijfsnaam staan in plaats van op je persoonlijke naam. Dit heeft als voordeel dat de professionaliteit van jouw bedrijf wordt vergroot, doordat je onderscheid hebt gemaakt met je rekeningen. Een hoge professionaliteit vergroot daarmee ook weer je naamsbekendheid en imago. Dit is voordelig voor als je je bedrijf wilt laten groeien, of een loyale klantenkring op wilt bouwen. Een zakelijke rekening is dus een toegevoegde waarde voor jouw bedrijf. Niet alleen is het gemakkelijker voor jezelf om onderscheid te houden tussen je uitgaven en inkomsten, ook bespaart het je hierdoor veel tijd die je kwijt bent aan administratie en oogt het ook nog eens een stuk professioneler.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.3 °C
  • 0.2 mm
  • 17.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top