Flevolamb Flevolamb
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Zout strooien in Flevoland vanwege hitte

Maandag 18 juli 2022
Zout strooien in Flevoland vanwege hitte
Foto: Jan Staadegaard (via Flevowegen.nl)

BIDDINGHUIZEN - Door de hitte die dinsdag wordt verwacht, gaat de provincie Flevoland preventief zout strooien om schade aan het asfalt te voorkomen. Vanaf 9.00 uur vertrekken drie strooiwagens richting de provinciale rotondes. De vrachtwagens die een rotonde naderen en remmen en optrekken, kunnen zorgen voor schade aan het asfalt dat door de hitte zachter wordt. Zout strooien moet het asfalt beschermen tegen hitteschade.

Seizoenswerk in de zomer
Het strooien van zout is een van de preventieve maatregelen die de provincie Flevoland uitvoert bij warme zomerdagen om het verkeer vlot en veilig door te laten stromen. Zo worden sommige bruggen in Flevoland bij extreme hitte extra in het oog gehouden. Bruggen met beweegbare stalen onderdelen bijvoorbeeld; door de warmte zetten onderdelen uit. Om problemen te voorkomen kan een brug extra gekoeld worden met water.

Een fietspad van betonnen platen dat omhoogkomt? Dat kan gebeuren als het 'te warm' wordt. Een eerste betonnen fietspad 'spatting' van dit jaar hebben is al achter de rug (Dronterweg). De provincie gaat dan zo snel mogelijk met zaag- slijpwerk de delen weer passend maken. Het kan gebeuren dat u ook zo'n fietspad tegenkomt.

Kijk op Flevowegen.nl | Actuele informatie over wegen en vaarwegen in Flevoland hoe u een melding maakt.

Weg- en vaarwegengebruikers die goed voorbereid op pad willen, melden zich gratis aan voor de sms-dienst Flevowegen.nl | SMS-Dienst. Kijk op Flevowegen.nl | Actuele informatie over wegen en vaarwegen in Flevoland voor alle actuele meldingen en informatie over de infrastructuur van de provincie Flevoland.

Provincie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top