Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Vlaggen blijven tot 6 september hangen

Donderdag 28 juli 2022
Vlaggen blijven tot 6 september hangen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Tot 6 september zal de Gemeente Dronten niet handhaven op de omgekeerde vlaggen die sinds enige tijd onder andere in het centrum van Biddinghuizen hangen. Dat schrijft Omroep Flevoland op basis van een vraagronde langs de gemeenten in de provincie.

De Provincie Flevoland haalt vlaggen bij de provinciale wegen en rotondes voorlopig alleen weg wanneer deze een gevaar voor de verkeersveiligheid vormen.

Omroep Flevoland schrijft dat in de gemeente Dronten 'een voorzichtige einddatum' is vastgesteld. "Volgens een woordvoerder hebben zich bij de gemeente de afgelopen tijd diverse mensen gemeld die aanstoot nemen aan de omgekeerde vlaggen", schrijft de omroep. "Onder hen zijn mensen die dienen in het leger of daarin hebben gediend".

Column
In De Drontenaar haakte Wouter Foppen in zijn column van afgelopen woensdag ook in op het onderwerp. "...inmiddels zijn we twee weken verder en hangen sommige straten in het dorp nog altijd vol met de vlaggen. Aan het begin van deze week reed ik het dorp in en vroeg me af: wie gaat ze eigenlijk weghalen uit de openbare ruimte en wanneer?", schrijft Foppen, die daarop een raak punt maakt. "Stel dat Lelystad Airport ooit nog een keer opent, dat levert vast en zeker felle tegenstanders op. Mogen die de dorpen dan vullen met kartonnen vliegtuigen aan lantaarnpalen en bewegwijzering?" (lees hier de volledige column).

Weghalen
6 september keert het kabinet terug van zomerreces. Het verzoek van de boeren was daarom de vlaggen tot die datum te laten hangen. Zij zullen deze daarop zelf weer verwijderen.

Redactie BHZNet.nl


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 1.5 °C
  • 0.0 mm
  • 7.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top