Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Flevolamb Flevolamb
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Dit is een artikel van heuts.nl

Droomtuin inrichten: vijf populaire ideeën

Donderdag 28 juli 2022
Droomtuin inrichten: vijf populaire ideeën
Foto: Pexels.com / rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van heuts.nl

Een nieuw huis met een nog lege tuin prikkelt de fantasie. Welke elementen zijn nodig om optimaal van die buitenruimte te genieten? Menigeen wil het liefst het hele jaar de buitenlucht proeven en de seizoenen zien veranderen. Vijf populaire ideeën.

Zwembad of spa
Lekker in het water plonzen, vooral voor kinderen is dit een feest. Ook volwassenen vinden er verkoeling na een warme dag hard werken. Een zwembad met filterpomp is niet de allerduurste aankoop en bovendien in een handomdraai op te zetten. Wie ook 's winters in het water wil zitten, maar dan verwarmd, kiest voor een al dan niet opblaasbare spa. Woonwarenhuis Heuts heeft een enorme sortering van zowel zwembaden als spa's.

Terras, al dan niet met overkapping

De eerste vraag die men zichzelf stelt bij het invullen van een nog lege tuin: waar komt het terras? Liefst op een plek waar de zon het langst op schijnt, en waar het ook beschut is. Daar komt de zit- of loungehoek, waar jaarrond gegeten en gedronken kan worden. Met een overkapping en een warmtebron - vuurkorf, duurzame terrasverwarmer, open haard - wordt dit ook bij nat weer een behaaglijke plek.

Moestuin
Het woord duurzaam komt bij veel initiatieven kijken, ook bij het inrichten van een tuin. Denk aan een watertank om regenwater op te vangen voor het zwembad of om de planten te besproeien, maar vooral aan een eigen moestuin. De groenten en kruiden die hier, in het Nederlandse klimaat, gekweekt kunnen worden smaken beter, zijn altijd onbespoten en veel goedkoper. Daarbij geeft het werken in de eigen moestuin rust in het hoofd.

Hoogteverschil in de borders
Borders met planten die omhoog lopen, creëren een natuurlijk gevoel door het hoogteverschil. Veel mensen bouwen muurtjes van natuursteen om er een mediterrane twist aan te geven. Vanzelfsprekend komen de hogere struiken achteraan te staan, en bijvoorbeeld siergrassen vooraan. Er kunnen ook fruitbomen- en struiken staan, frambozen en blauwe bessen groeien prima tijdens de Hollandse zomers. Staat er al een hoge boom, hak deze dan niet om. Bel een erkende bomenverzorger die deskundig advies kan geven hierover.

Pergola met een dak van druiven
In plaats van een terrasoverkapping wordt veel gekozen voor de goedkopere pergola, een simpele balkenconstructie waaraan een druivenstruik zichzelf een weg omhoog kan werken. Over gratis fruit gesproken. De pergola vormt op een gegeven moment een mooie, gezellige beschutting met een natuurlijk dak.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.2 °C
  • 6.0 mm
  • 19.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top