0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Dit is een artikel van Allianz.nl

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering als zzp'er?

Dinsdag 16 augustus 2022
Waarom een bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering als zzp'er?
Foto: Pexels.com / rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van Allianz.nl

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan een goed idee zijn. Het beschermt jou en anderen wanneer je bedrijf schade veroorzaakt bij anderen. De risico's en je werkveld bepaalt of jij er goed aan doet een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als zzp'er heb je veel verantwoordelijkheden, en wil jij slim met je geld en verzekeringen omgaan. Lees snel verder om erachter te komen waarom je als zzp'er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering moet overwegen.

Wat is bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?
Waarschijnlijk heb je al eens van een aansprakelijkheidsverzekering gehoord, waarbij jij jezelf verzekerd voor eventuele schade die jij aanricht bij anderen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die een bedrijf afsluit voor het geval je zaakschade of letselschade aan anderen veroorzaakt. Zo hoeft het bedrijf het bedrag niet zelf te betalen wanneer kosten vergoed moeten worden bij schade aan bijvoorbeeld een klant.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp is niet verplicht. Wel zullen sommige klanten of leveranciers deze verzekering als voorwaarde stellen om met je samen te werken. Op deze manier zijn ze namelijk ook verzekerd van een vergoeding, wanneer jij als zzp'er per ongeluk verantwoordelijk bent voor schade.

Waarom je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp moet overwegen
Als zzp'er heb je waarschijnlijk al genoeg verzekeringen en belastingen die je moet betalen. Om deze reden wil je natuurlijk alleen de verzekeringen afsluiten die echt nodig zijn. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is zeker aan te raden als je producten verkoopt, bij mensen thuis komt of werknemers gaat nemen. Als jij een online coach bent, die één-op-één mensen via beeldbellen helpt, loop je waarschijnlijk minder risico op het veroorzaken van schade bij je klanten.

In andere gevallen, liggen ongelukken in een klein hoekje. Denk bijvoorbeeld aan deze scenario's:
- Als schilder maak je vlekken op meubels van je klant;
- Het product dat jij verkocht hebt, heeft schade aangericht aan het interieur van de klant

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan voor een zelfstandige ondernemer als overbodige kosten gezien worden. Maar als je eenmaal per ongeluk schade hebt gemaakt, wensen velen dat ze toch een verzekering hadden. Zeker als je veel te maken krijgt met eerder genoemde risicofactoren. Nu je meer weet over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: ga vooral in gesprek met verzekeraars om meer informatie te krijgen en de mogelijkheden in premie en dekking te vergelijken. Zoals aangegeven liggen ongelukken in een klein hoekje, dus zorg ervoor dat je de verzekering op tijd afsluit, voor het te laat is.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 23.0 °C
  • 0.0 mm
  • 22.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
BHZNet Tourmanager 2024
BHZNet Tourmanager 2024 BHZNet Tourmanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top