Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

7 september: openstelling Coupure Knardijk voor het verkeer

Maandag 5 september 2022
7 september: openstelling Coupure Knardijk voor het verkeer
Openingshandeling 1 september
Foto: Fotostudio Wierd

BIDDINGHUIZEN - Het nieuwe kruispunt Ganzenweg-Knardijk gaat op woensdagmiddag 7 september open voor het verkeer. Donderdag 1 september onthulde de heer De Reus (gedeputeerde provincie Flevoland) de naam van het nieuwe kruispunt: Coupure Knardijk.

De komende dagen wordt er nog hard gewerkt om de ongelijkvloerse kruising Ganzenweg-Knardijk langzaamaan open te kunnen stellen voor het verkeer. Op woensdag 7 september rond 14.30 uur neemt de heer De Reus (gedeputeerde van de provincie) als eerste weggebruiker het nieuwe kruispunt in gebruik. De nieuwe (ongelijkvloerse) kruising gaat ervoor zorgen dat vanaf 7 september het verkeer tussen Lelystad en Harderwijk een stuk vlotter en veiliger over de N302 rijdt, zonder kruisend verkeer tegen te komen. Verkeer tussen Zeewolde en Biddinghuizen heeft via de twee rotondes de keuze om de route te vervolgen. Dat gaat straks zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer, kortere reistijd en een grotere verkeersveiligheid.

Sinds 2020 wordt de vroegere rotonde van de N302 Ganzenweg, N306 Harderdijk en de N707 omgebouwd naar een ongelijkvloerse kruising. Na een drukbezochte open dag afgelopen zaterdag 27 augustus, is op donderdag 1 september stilgestaan bij de totstandkoming van de ongelijkvloerse kruising. Ook werd de naam onthuld: Coupure Knardijk. Coupure betekent dijkdoorsnijding, oftewel een doorgang in de dijk.

Tijdens de openingshandeling waren er enkele sprekers. Namens mevrouw Van Hoof (inwoonster provincie Flevoland) sprak haar schoonzoon kort over haar ervaringen van vroeger. Over hoe zij als jong meisje de eerste keer Flevoland binnenreed via het "sluisje". De heer Van der Valk (regiodirecteur Strukton Civiel Noord & Oost vertelde over de bouw van dit omvangrijke project en de goede samenwerking met de Provincie Flevoland. Tot slot kwam de heer De Reus (gedeputeerde Provincie Flevoland) aan het woord over wat de totstandkoming van deze kruising betekent voor ontwikkeling en groei van de provincie.

Na 7 september weg open: nog hinder tot eind oktober
Na 7 september vinden de laatste werkzaamheden aan de weg plaats, dat gaat nog hinder opleveren voor het verkeer omdat er rijbanen moeten worden verplaatst en worden opgeheven. Via de gebruikelijke kanalen wordt u op de hoogte gehouden. Eind oktober is het werk helemaal klaar. Tot dan blijft de situatie voor het fietsverkeer ongewijzigd. Eind oktober krijgen fietsers en voetgangers de extra mogelijkheid om over het viaduct over te steken naar de nieuwe bushaltes. Het openbaar vervoer zal in deze periode ook gebruikmaken van tijdelijke maatregelen. Plan daarom uw reis van tevoren met de OV-planner van Connexxion.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wegwerkzaamheden
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.3 °C
  • 0.0 mm
  • 17.0 °C
Weerstatistieken ->
Programma Feestweek
Programma Feestweek Programma OpDreef Feestweek
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top