Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Vereniging Kom bij de Boer viert 1-jarig bestaan

Maandag 12 september 2022
Vereniging Kom bij de Boer viert 1-jarig bestaan
PCBS de Tamarisk
Foto: Vereniging Kom bij de Boer

BIDDINGHUIZEN - Op 20 september a.s. is het een jaar geleden dat Vereniging Kom bij de Boer werd opgericht. In een jaar tijd hebben de bestuursleden veel gerealiseerd, ondermeer een eigen logo, website en promotiekleding.

Inmiddels zijn 14 educatieboeren uit de gemeenten Zeewolde, Dronten en Noordoostpolder en Urk actief lid van de vereniging. Zij ontvangen met veel plezier schoolkinderen op de boerderij. Het afgelopen schooljaar zijn er 1217 kinderen op bezoek geweest.

Om het bestaan van de vereniging te vieren ontvangen alle scholen in de gemeente Noordoostpolder, Urk, Dronten en Zeewolde een regenmeter gesponsord door R. van Wesemael BV uit Biddinghuizen. Met deze regenmeter kunnen de leerlingen machtig leerzame opdrachten uitvoeren. Daarnaast kunnen alle leerlingen van de basisscholen in de gemeenten NOP, Urk, Dronten en Zeewolde meedoen met een prijsvraag om een boerderijles voor zijn/haar klas te winnen. De sluitingstijd voor de prijsvraag is 15 oktober 2022. Kom bij de Boer gaat vier boerderijlessen verloten, één boerderijles per gemeente. Eind oktober worden de winnaars bekend gemaakt op onze social mediakanalen.

Kennismaken met Vereniging Kom bij de Boer? Kom bij de Boer neemt deel aan het Agro Promo Paviljoen, dat dit jaar voor de eerste keer wordt georganiseerd bij de ATH beurs. De beurs vindt plaats van woensdag 14 t/m zaterdag 17 september a.s. Meer informatie is te lezen op https://fedecomfairs.nl/agrotechniekholland/agropromopaviljoen/

Met je klas naar de boerderij? De kosten hiervan zijn minimaal, te weten € 50,-- per klas. Scholen kunnen de excursie boeken via de site van de IVN of kijk voor meer informatie op www.kombijdeboer.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top