Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Dit is een artikel van maeslunau.com

Hoe draag jij de visie voor je bedrijf over aan jouw medewerkers?

Maandag 12 september 2022
Hoe draag jij de visie voor je bedrijf over aan jouw medewerkers?
Foto: Pexels.com / Edmond Dantès - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van maeslunau.com

Het zorgen van een goede samenwerking en teamverband in je bedrijf, daarvoor moeten alle neuzen wel dezelfde kant opstaan. Daarnaast moet duidelijk zijn waar je als bedrijf voor staat en wat je naar buiten wilt brengen. In deze blog gaan we er daarom voor zorgen dat er een goede samenwerking ontstaat in je bedrijf en deze ook blijft.

Team
Het is goed om aan executive search te doen, wanneer je nieuwe mensen gaat aannemen binnen in je bedrijf. Hiermee wordt er goed in kaart gebracht wat de sterke en minder goede punten zijn van iemand. Daarnaast kan je kijken of het past binnen het team. Hiermee kan je voorkomen dat je teveel leiders in je team krijgt, die allemaal het voortouw willen nemen. Door het in kaart brengen van iemands kenmerken, kun je ervoor zorgen dat er een goed samengesteld team ontstaat, dat goed op elkaar is ingespeeld, maar elkaar ook aanvult. Ook is communicatie een belangrijk element voor een goede samenwerking. Je moet elkaars visie begrijpen en je mening durven te uiten, maar ook luisteren en kunnen leren van elkaar is van belang. Daarnaast moet je zowel individueel taken kunnen uitvoeren, maar ook in teamverband en teamleden ondersteunen wanneer het hun niet lukt. Dat hoort ook bij een goede samenwerking.

Visie
Als een team is samengesteld door middel van een werving en selectie, moet er als het goed is een diversiteit aan mensen in het team zitten. Ook moet je bespreken waar je als team naartoe wilt werken en wat de doelen zijn. Tenslotte moeten de doelen bijdragen aan de visie van het bedrijf. Om de visie van het bedrijf te begrijpen is het goed om veel te praten en aspecten van het bedrijf te bespreken met elkaar. Hieruit kan je kijken of de huidige visie nog past bij de bedrijfsstrategie. Wanneer dit niet het geval is, moet de strategie aangepast worden. Een visie van een bedrijf is soms ingewikkelder en kan soms niet in een paar zinnen worden gezegd. Daarom is het ook belangrijk om bepaalde keuzes uit te leggen, zodat iedereen kan begrijpen waarom bepaalde keuzes wel of juist niet zijn gemaakt.

Voor het goed functioneren van een team is het belangrijk dat er een diversiteit aan kwaliteiten in een team zitten. Hiermee kan je als team elkaar aanvullen en het beste in elkaar naar boven halen. Daarnaast is communicatie een belangrijk element en moet je de visie van het bedrijf goed over kunnen brengen.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.4 °C
  • 0.0 mm
  • 14.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top