AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Praat mee over groei van de gemeente Dronten

Dinsdag 13 september 2022
Praat mee over groei van de gemeente Dronten
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Inloopavonden, een digitale bijeenkomst en een online enquête staan er op het programma. De gemeente Dronten groeit en ontwikkelt. Met de Omgevingswet voor de deur en een land dat schreeuwt om woningbouw richten gemeenteraad en college van de gemeente Dronten hun blik op de toekomst: wat voor soort gemeente Dronten willen we zijn in 2050?

Wethouder Van Bergen van gemeente Dronten lichtte tijdens het persuur van 8 september jl. in De Meerpaal toe dat de gemeente Dronten wil groeien, maar wel onder voorwaarden. 'Welke voorwaarden, daar gaan we tijdens onze gesprekken met inwoners achter komen.' De inwonersbijeenkomsten vinden plaats van 4 tot 11 oktober in de drie dorpen en online.

Op 10 oktober tussen 17:30 – 21:30 wordt er een avond georganiseerd in de Binding in Biddinghuizen.

Eerder dit jaar stelde de gemeenteraad een procesnotitie vast over de inwonersparticipatie die nodig is om een visie te ontwikkelen over de gemeente Dronten. In vervolg daarop heeft het college een Participatieplan vastgesteld dat meteen in gang wordt gezet.

'We staan aan de vooravond van een belangrijke periode voor de gemeente Dronten. Ambitieus en spannend, maar realistisch', zo stelt wethouder Van Bergen. Het Participatieplan wordt ondersteund met het 'Ontwikkeldocument woningbouwopgave'.

Van Bergen benadrukt dat dat document over wonen gaat, maar zeker niet alleen over wonen: 'Wonen gaat ook over de kwaliteit van wonen, werken en recreëren, natuur, verduurzaming, werkgelegenheid, mobiliteit, vergrijzing, energietransities, zorg, landbouw, biodiversiteit en bossen, noem maar op. Belangrijk is dat inwoners meepraten en zich uitspreken over de toekomst van de gemeente Dronten. De bouwscenario's hebben wat het college betreft een bandbreedte van 5.000 tot 15.000 woningen in de periode tot 2050. Deze komen bovenop de 250 woningen per jaar die in de woonvisie zijn afgesproken en wat er op korte termijn al nodig is voor de woonvoorraad.'

Doel van de participatie is om de besluitvorming door de raad voor te bereiden over Dronter principes die de identiteit van de gemeente Dronten markeren. Het gemeentebestuur wil groeiscenario's bespreken, kansrijke ontwikkellocaties of het aanwijzen van specifieke locaties met een tijdspad.

Wethouder Van Bergen geeft aan dat het traject niet op zichzelf staat, zo is er de Strategische Agenda Flevoland 'Samen Maken We Flevoland' en een Verstedelijkingsstrategie Regio Zwolle. 'Het is mooi om de ambitie van de gemeente Dronten duidelijk te hebben wanneer ook de regionale trajecten eind dit jaar of begin volgend jaar worden afgerond.'

'We vertrouwen erop dat veel inwoners en belanghebbenden meepraten over de toekomst van de gemeente Dronten. Dan kunnen we goede input leveren om onze gemeenteraad goede en afgewogen voorstellen voor te leggen. Voorstellen waar inwoners zich in herkennen.'

Op www.dronten.bestuurlijkeinformatie.nl vind je de bijbehorende voorverkenning voor de woningbouwopgave. Dit is één document met de aanbiedingsbrief aan de gemeenteraad.

Vanaf woensdag 14 september vind je alles over de inloopavonden en de online mogelijkheden op www.dronten.ikpraatmee.nl/drontenontwikkelt.

Meer informatie over deze avonden.


n.b. In het bericht van de gemeente werd enkel gesproken over Dronten. De redactie van BHZNet.nl heeft dit aangepast in Gemeente Dronten aangezien de gemeente uit meer dorpen dan alleen Dronten bestaat.


Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.2 °C
  • 0.0 mm
  • 14.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top