Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Gouden klavertje vier voor Fluid Feeder van Vredo Dodewaard BV

Donderdag 15 september 2022
Gouden klavertje vier voor Fluid Feeder van Vredo Dodewaard BV
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De Fluid Feeder van Vredo Dodewaard BV wint het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs voor de meest opvallende innovatie op GroenTechniek Holland 2022 in Biddinghuizen. "Deze machine, voorzien van het Vredo dubbel-schijven-systeem, injecteert vloeistoffen zonder dat ze in aanraking komen met UV-licht direct in de wortelzone. Op deze manier kunnen (bio)stimulanten worden aangebracht, maar ook vloeistoffen met speciale nematoden ter bestrijding van engerlingen. Een belangrijke vooruitgang en terechte winnaar", aldus de jury.

Op de tweede plaats eindigde de autonome gps onkruidverwijderaar Violette van Milati Grass Machines BV, "voor autonome, duurzame en mechanische onkruidbestrijding op sportvelden. Een camera lokaliseert het (penwortel)onkruid en verwijdert het met wortel en al nauwkeurig en milieuvriendelijk, zonder chemie". De derde prijs gaat naar New Holland met de AgXtend XPower XPA: "XPU elektrische onkruidbestrijding op maai-arm, een bestaande techniek maar door de XPA-arm veel breder inzetbaar voor bestrijding van exoten langs wegen of op taluds."

Op de vijfde editie van Nederlands grootste, tweejaarlijkse groenvakbeurs lanceren fabrikanten, importeurs en dealers primeurs voor groenprofessionals. "Elektrisch, duurzaam en oplossingen voor actuele problematiek, dat zijn de trends in de innovaties", aldus de vakjuryleden Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voormalig voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG). De vakjury beoordeelde welke van alle ingezonden innovaties het meest vernieuwend en onderscheidend zijn voor de groensector en koos de winnaars uit tien genomineerden.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek GroenTechniek Holland
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.6 °C
  • 0.0 mm
  • 14.1 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top