AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa

Sacha Buwalda eerste Nederlandse vrouw die Europees kampioenschap Sambo win

Woensdag 21 september 2022
Sacha Buwalda eerste Nederlandse vrouw die Europees kampioenschap Sambo win
Foto: Eigen foto's

BIDDINGHUIZEN - Bij de European Sambo Championship, in Novi Sad (Servië) is Sacha Buwalda Europees kampioen Sambo geworden in de categorie tot 59kg.

De eerste wedstrijd was tegen de Russische Yana Biakanskaya. Yana begon de wedstrijd defensief, met vooral een focus op de benen maar dit wist Sacha goed te pareren. Met een mooie beenworp wist Sacha 1 punt te scoren. Door het defensieve spel van Yana, kreeg zij een strafpunt waardoor zij wel moest aanvallen. Met nog 20 seconden kreeg Yana nog een straf en een tweede straf betekende voor Sacha een extra punt. Uiteindelijk won Sacha met 2-0.

Spaanse
De tweede wedstrijd was tegen Jazmin Lea Arjona Hammersley, uit Spanje. Door de wedstrijd gecontroleeerd te beginnen wist Sacha met een beenworp twee punten te scoren. Door het defensief spel van Jazmin kreeg zij ook nog een strafpunt. Met de juiste pakking, kreeg Jazmin, geen kans en wist Sacha nog een worp te maken die 2 punten opleverde. De wedstrijd werd met 4-0 gewonnen en Sacha kon door naar de finale.

Finale
De finalewedstrijd was tegen Olga Mitina uit Rusland, een zeer ervaren samboiste. Ondanks dat de pakking goed ging wist Olga toch een punt te scoren. Maar in de wedstrijd kreeg Sacha meer grip en Olga wist zich hier geen raad mee. Beiden kregen een strafpunt maar Sacha bleef controleren. In de laatste 2 minuten wist Sacha met een beenworp 2 punten te scoren en de achterstand om te buigen naar een voorsprong van 2-1. Doordat Sacha bleef controleren met haar pakking, wist Olga geen punt meer te scoren en won Sacha de finale.

Op 10 november zal Sacha proberen de hoogste treden te beklimmen bij de wereldkampioenschappen Sambo.nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Sport
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 0.4 °C
  • 1.0 mm
  • 7.2 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top