Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Adm. Financiële Advisering Kafa
Dit is een artikel van vdgarde.nl

Deze 6 tuintrends wil je niet missen

Dinsdag 27 september 2022
Deze 6 tuintrends wil je niet missen
Foto: Rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van vdgarde.nl

Welke tuintrends zijn nu populair? In dit artikel vind je 6 grote trends van dit moment. Welke pas jij toe?

1: Grote luxe tuinsets
Een van de trends die we zien bij tuinsets, is dat het lekker groot en luxe mag. We maken van ons terras echt een fijne leefruimte. En daar horen natuurlijk fijne zitplaatsen voor iedereen bij. Onder andere een 6 persoons tuinset is populair. Hieraan eet je heerlijk comfortabel buiten.

2: Natuurlijke kleuren
Natuurlijke kleurenpaletten zijn zowel binnen als buiten geliefd. Ze zorgen voor een fijn gevoel van rust en ontspanning. En ze geven je tuin een warme uitstraling. Wat wil je nog meer?

Bij natuurlijke kleuren kan je denken aan:
• Verschillende bruin- en beigetinten. Vooral aardetinten zijn populair.
• Warme natuurlijke kleuren zoals steenrood en terra.
• Natuurlijke groentinten, zowel licht als donker.

3: Natuurlijke materialen
Niet alleen bij de kleuren valt de keuze vaak op natuurlijk, ook qua materialen speelt de natuur een grote rol. In de tuin zien we dat terug doordat er ontzettend veel hout wordt gebruikt. Bijvoorbeeld houten tuinmeubels, maar ook houten vlonders op de grond. Of wat dacht je van een gezellig houten wandje? Als je helemaal geen genoeg kan krijgen van hout, is een houten terrasoverkapping of pergola een goed idee. Dan heb je meteen een lekker groots effect.

Naast hout, zijn er natuurlijk ook andere natuurlijke materialen die we graag gebruiken in de tuin. Bijvoorbeeld gevlochten riet. Denk jij dan meteen aan ouderwetse rieten stoelen? Niet nodig! Riet wordt ook verwerkt in mooie moderne designs.

4: Buiten leven
Over overkappingen gesproken: die zien we ook steeds meer. We willen optimaal van onze tuin genieten. En hoe doe je dat beter dan met een overkapping of zelfs een tuinkamer? Hiermee zit je ook lekker buiten als er wat regen valt. Of zelfs als het fris is. Bovendien blijft je tuinmeubilair zo netjes droog. Nooit meer natte kussens!

5: Meer decoratie
Als de boel toch droog blijft onder die overkapping, heb je ook meteen veel meer opties voor het stijlen van je terras. En daar wordt volop gebruik van gemaakt. Een van de trends die we zien is dat de tuin steeds meer aangekleed wordt. We zien het meer als verlengde van onze woning, waar we het gezellig maken. Denk bijvoorbeeld aan een tapijt, sierkussens en wanddecoratie. Ook 's avonds maken we de boel gezellig met kaarsen of een vuurschaal op tafel.

6: Boho-stijl
Al die rustige natuurlijke tinten. De een vindt het heerlijk ontspannen, de ander hartstikke saai. Hoor jij bij die laatste groep? Dan is de Boho-trend meer iets voor jou. Hierbij zien we kleur, kleur en nog meer kleur. En dan het liefst ook nog in verschillende vrolijke patronen. Denk aan een kleurig buitentapijt en patchwork sierkussens op de bank.
De natuurlijke materialen zien we bij deze stijl ook terug: rotan en hout zijn geliefd. Een ander onmisbaar kenmerk van deze stijl is veel planten. Het liefst plantenpotten in allerlei formaten door elkaar. Daarmee krijg je een vrolijk en speels geheel.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.4 °C
  • 0.0 mm
  • 14.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top