Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Dit is een artikel van bovino.nl

Welke wijn bij welk eten?

Vrijdag 7 oktober 2022
Welke wijn bij welk eten?
Foto: Pexels / Valeria Boltneva - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van bovino.nl

De zomer is nu officieel voorbij. Dat betekent dat het weer lekker donker wordt en ook zullen de temperaturen flink dalen. Lekker ergens gaan eten met een wijntje erbij heb je vaak gedaan met jouw vrienden of vrienden. Echter, nu het kouder wordt, vind je de drempel steeds hoger worden om jouw huis te verlaten. Lees daarom in dit blog hoe jij jouw kookvaardigheden kunt verbeteren en welke wijn het beste bij jouw gerechten past!

Heerlijk dineren
Jouw ouders komen maandelijks altijd bij je langs om even met je te kletsen en de kinderen te zien. Meestal blijft het bij een bezoekje waar er aardig wat thee gedronken wordt en het hele pak koekjes opgaat, maar deze keer wil je toch een beetje uitpakken voor jouw ouders. Daarom nodig je ze uit om lekker te gaan eten bij jou. Ze houden van zalm, dus wil je daar graag iets mee gaan maken. Wat dacht je daarom van gerookte zalm met groenten en een fles Panamera wijn op tafel? Zalm is rijk van smaak. Door de zacht en fruitige smaak van de wijn zal deze als het ware de citroen bij de vissoort vervangen. Wil je toch iets meer koolhydraten eten? Dan kun je er ook gewoon een lekkere pasta van maken!

Een kleine versnapering
Als jouw vrienden of vriendinnen overdag even langskomen om jouw eten te keuren, is een stevige maaltijd misschien net iets te zwaar. Daarom kunnen borrelhapjes goed uitkomen voor zo'n moment. Je wilt ze natuurlijk kunnen overtuigen en je een beetje uitsloven, dus zijn blini's met kaviaar een goed idee. Kaviaar en champagne vormen een goede combinatie die best bekend is. De combinatie werkt zo goed, want de zure smaak van de champagne wordt goed gebalanceerd door de smaak van de zoute kaviaar. Champagne heeft een heerlijke smaak en zoals geen ander weet je dat wijn het lekkerst is als deze koel is. Doe een van jouw favoriete roomsoorten, bijvoorbeeld crème fraiche, op de blini's. Doe er een klein beetje kaviaar bovenop en maak het af met dille! Schenk tot slot nog even wat Veuve Clicquot champagne in voor jouw gasten en smullen maar!

Met deze recepten en de heerlijke wijn kun je jouw gasten laten genieten. Als avondeten zal gerookte zalm met Panamera wijn een goede optie zijn. Heb je toch zin in iets kleins? Dan zijn blini's met kaviaar en een glas Veuve Clicquot een goede keuze. Benieuwd naar meer wijnsoorten? Kijk dan op de website van Bovino!


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.1 °C
  • 0.0 mm
  • 12.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top