Teakhouten meubelen PolderTEAK
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Dit is een artikel van ghala.nl

Zorg als werkgever ervoor dat er een goede sfeer heerst op de werkvloer

Dinsdag 18 oktober 2022
Zorg als werkgever ervoor dat er een goede sfeer heerst op de werkvloer
Foto: Pexels / Marc Mueller - rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van ghala.nl

De werksfeer is een belangrijk onderwerp dat vaak aangekaart wordt tijdens manager meetings en HR meetings op werkvloeren. Maar vaak weten juist de hogere posities niet hoe het er echt aan toe gaat op de werkvloer. Dit zijn problemen waar veel bedrijven tegenaan lopen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de werksfeer te verbeteren van je bedrijf. In dit artikel kijken we naar een aantal simpele tips.

Verander de inrichting van de werkplekken
Een belangrijke invloed op de werksfeer waar meeste mensen niet bij stilstaan is hoe de werkplekken eruit zien. Zitten je werknemers op een plek waar de werkplaatskast naast het vuilnis staat dan is het misschien handig om een andere plek te vinden voor de werkplaatskast. Niemand wilt werken waar het stinkt. Heb je geen lunchplek voor je werknemers? Kijk dan of je een kantine inrichting kan laten verrichten om zo een mooie plek te creëren waar je werknemers bijeen kunnen komen. Een fijne werkomgeving motiveert werknemers om goed en efficiënt te werken. Daarom heeft de inrichting van de werkplekken enorm veel invloed op de werksfeer.

Kijk naar de arbeidsvoorwaarden van je werknemers
Wat indirect invloed heeft op de werksfeer zijn de arbeidsvoorwaarden waar je werknemers mee werken. Krijgen ze bijvoorbeeld weinig tot geen reiskosten vergoeding? Dan zal de kans groot zijn dat je werknemers in slechte sferen hangen. Met betere arbeidsvoorwaarden zorg je er daarnaast voor dat je werknemers graag bij je bedrijf blijven werken. Dit zorgt op den duur voor een goede werksfeer en een goede werkomgeving! Wanneer werknemers langdurig bij een bedrijf blijven werken is daarnaast de kans klein dat de kennis in je bedrijf verloren gaat. Wanneer je bedrijf juist vaak wisselt van werknemers kost dit niet alleen de werksfeer maar ook de kennis van je bedrijf en tijd en energie, want nieuwe werknemers moeten ingewerkt worden.

Wees transparant als leidinggevende!
Transparantie op de werkvloer is enorm belangrijk voor de werksfeer in je bedrijf. Wanneer je juist niet transparant bent zullen werknemers vaker achterdochtig zijn over de stand van zaken in een bedrijf. Dit heeft een negatieve invloed op de werksfeer. Werknemers zullen bij een transparante leidinggevende juist een fijnere werksfeer aanvoelen, waardoor zij weer met plezier naar hun werk gaan. Let wel op dat transparantie betekent dat niet alleen de goede zaken besproken worden, maar ook wanneer de zaken slecht gaan wordt dit besproken.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.2 °C
  • 0.0 mm
  • 18.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top