Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Dit is een artikel van juristu.nl

Wat kun je doen, als je nog openstaande factures hebt staan bij jouw klanten?

Dinsdag 8 november 2022
Wat kun je doen, als je nog openstaande factures hebt staan bij jouw klanten?
Foto: Pexels.com - maitree rimthong / rechtenvrije afbeelding

Dit is een artikel van juristu.nl

Voor ondernemers is niets vervelender dan een factuur die niet betaald wordt. Het kan immers grote gevolgen hebben voor de liquiditeit en financiële stabiliteit van de eigen organisatie. In het bijzonder wanneer het om een factuur voor een grotere afnemer gaat. De afgelopen jaren zijn zwaar geweest voor veel ondernemers. Met name de uitbraak van de pandemie heeft de financiële reserves bij veel ondernemers fors doen laten slinken.

Incassobureau inschakelen om financiële problemen te voorkomen
Het maakt het in de huidige tijd des te belangrijker om adequaat te handelen bij klanten die niet of niet op tijd betalen. Kies je direct voor de hulp van een incassobureau, of raadpleeg je eerst een adviseur? In dit artikel lees je meer over de opties die je hebt.

Direct voor het inschakelen van een incassobureau kiezen
Wanneer je het vermoeden hebt dat een factuur niet meer betaald wordt zonder tussenkomst van een derde partij, kan het slim zijn om een incassobureau in te schakelen. Veel van deze bureaus werken op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat je pas betaalt op het moment dat de aangeboden dienst succesvol uitgevoerd is. Zeker wanneer de financiële buffer beperkt is, biedt dit een groot voordeel. Het voorkomt dat de buffer verder slinkt. Immers, het inschakelen van een incassobureau biedt geen zekerheid over de afloop van de situatie. Mogelijk blijkt er geen geld te zijn bij de afnemer, waardoor het incassotraject al snel zonder succes moet worden afgesloten.

Let bij de keuze voor een incassobureau niet alleen op de mogelijkheid gebruik te maken van no cure, no pay. Kijk ook naar de tijdsperiode wat een bureau nodig heeft om het incassotraject uit te kunnen voeren. Soms kan dit al binnen twee weken.

Juridisch advies inwinnen bij betalingsregelingen
Mogelijk laat een afnemer weten een betalingsregeling te willen treffen, waardoor het niet direct wenselijk is om voor een incassobureau te kiezen. Immers, een incassobureau inschakelen kan in zo'n geval averechts werken op de welwillendheid van een afnemer. In dit geval is het interessanter om voor juridisch advies te kiezen. Laat je informeren over de wijze waarop je een betalingsregeling vormgeeft. Minstens zo belangrijk is de manier waarop een betalingsregeling wordt vastgelegd. Je wilt er zeker van zijn dat een afnemer zich hieraan houdt en dat bij een eventueel juridisch vervolg naar het document verwezen kan worden. Vaak wordt juridisch advies gedekt vanuit een rechtsbijstandverzekering die je als ondernemer afgesloten hebt.


Bovenstaand bericht is afkomstig van een externe bron en betreft geen redactioneel artikel. BHZNet.nl is niet verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van dit bericht.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 1.2 °C
  • 0.0 mm
  • 11.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top