Teakhouten meubelen PolderTEAK
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Zilver voor Sacha Buwalda op de wereldkampioenschappen Sambo.

Maandag 14 november 2022
Zilver voor Sacha Buwalda op de wereldkampioenschappen Sambo.
Foto: Eigen foto

BIDDINGHUIZEN - Huidig Europees kampioene Sacha Buwalda heeft met succes deelgenomen aan de wereldkampioenschappen in Bishkek, Kirgizstan. Buwalda streed in de categorie tot 59 kilogram om de wereldtitel en behaalde uiteindelijk de tweede plaats.

Buwalda haar eerste tegenstander was Yana Biahanskaya uit Wit-Rusland. In de wedstrijd van 5 minuten begonnen beide atleten met aftasten wat resulteerde in een straf voor Buwalda en Biahanskaya wegens passiviteit. Halverwege wist Biahanskaya een punt te scoren maar in de laatste minuut van de wedstrijd werd de voorsprong van de Wit-Russische overtroffen door Buwalda die door een beenhaak 2 punten verdiende en daardoor de winst behaalde.

De kwartfinale werd gespeeld tegen de Spaanse Jazmin Arjona. De wedstrijd ging gelijkwaardig op maar de Spaanse wist een punt te maken. De aanval werd geopend vanuit Buwalda en ook tijdens deze wedstrijd wist Buwalda de voorsprong naar zich toe te trekken en uiteindelijk won ze haar wedstrijd.

In de halve finale stond Buwalda tegenover de Kirgizische Elze Abdykadyrova. De wedstrijd werd gecontroleerd uitgevoerd door Buwalda en met een mooie worp werden er 4 punten toegekend aan Buwalda. De Kirgizische kreeg nog twee straffen en tegen het einde van de zware wedstrijd wist Buwalda nog een punt te scoren en was de finale plek vrijwel zeker gesteld.

De wedstrijd om de wereldtitel ging tussen Buwalda en de Russische Svetlana Uvarova. Beide atlete waren goed gewaagd aan elkaar. Uiteindelijk was het Uvarova die de eerste punt toegekend kreeg. Hierop besloot Buwalda in de aanval te gaan en kreeg Uvarova een straf wegens passiviteit. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden wist Buwalda helaas niet terug te komen vanuit een achterstand en verloor ze de finale.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Sport
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.2 °C
  • 0.2 mm
  • 7.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet WK2022 Voetbalpoule
BHZNet WK2022 Voetbalpoule BHZNet WK2022 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top